Новий об’єкт з надання якісних послуг з’явиться на Рівненщині завдяки інвестиціям через малу приватизацію

4 травня 2020 року приватний підприємець Наталія Фурман на відкритому онлайн аукціоні стала власником гаража-віварію у Костополі Рівненської області.

Пані Наталія займається підприємницькою діяльністю у сфері перевезень автомобільним транспортом і, для утримання належного технічного стану автопарку, вона вирішила доповнити бізнесові активи власним СТО. Саме з цією метою і придбала на приватизаційному аукціоні зазначений гараж. 

Переконані, що ця історія невдовзі стане кейсом успішних інвестицій. А поки ділимося з вами враженнями представника переможця торгів Валерія Наумця від процесу приватизації за новими, прозорими принципами.

Валерію, як дізналися про можливість придбати приміщення?

– Ми орендуємо приміщення в Костополі, яке знаходиться в управлінні Регіонального відділення Фонду державного майна по Рівненській та Житомирській областях. Тому часто буваємо в регіональному відділенні.  Співробітники запропонували підключити нас до телеграм-каналу https://t.me/ptivatization_rivne  щоб завжди бути в курсі новин Фонду. Саме там ми  і побачили інформацію про те, що з’явилося в нашому районі відповідне приміщення. Почали уточнювати деталі. Нас влаштували розміщення об’єкту та його характеристики. Вирішили спробувати.

Чи мали якісь труднощі в плані доступу до інформації чи об’єкту на етапі збору інформації?

– Ні. Окрім того, що на вебсайті www.privatization.gov.ua інформації достатньо, співробітники Фонду надавали вичерпні консультації. Відчувалося, що вони зацікавлені в тому, щоб аукціон відбувся і об’єкт був проданий з першого разу, без пониження ціни, бо це – надходження до бюджету.

–  Це перший досвід купівлі через Prozorro.Продажі? Чи довелося зіштовхнутися з певними труднощами як користувачеві?  Ваші враження.

 – Так, Наталія Олександрівна робила це вперше, тож не обійшлося без помилок. Ми неправильно вказали адресу електронної пошти. Але нам оперативно передзвонили співробітники Фонду, порекомендувавши перереєструватися. Ми скористалися порадою. Прийшли смс. Все чітко.

–  Чи маєте ще якісь побажання щодо технічних моментів?

–  Було б добре, якби можна було прослідкувати історію інших подібних об’єктів. Бо зараз після входу в систему не видно схожих об’єктів, які вже приватизовані. Для новачка, скажімо, не зайвим було б подивитися, як проходили торги, щоб заздалегідь виробити свою тактику. Цю інформацію складно одразу знайти.

У Вас склалося враження, що все відбувається прозоро чи, може, були якісь «підводні камені»?

–  Все було прозоро: ми побачили ціну, зареєструвалися, оплатили реєстраційний внесок. Свого конкурента побачили тільки безпосередньо, коли він почав з нами торгуватися: поставив більше, ніж ми.

–  І включився азарт?

– Так, далі ми вже «мудрували», який хід робити першим. Чи велику суму ставити одразу, чи меншу і тим самим перевірити, чи дійсно конкурент слідкує за торгами і бере в них участь, чи, може, зареєструвався і втратив інтерес.

Чи плануєте ще брати участь у торгах?

– Так, планую.

–  Тож на наступні торги вже вийдете досвідченим покупцем. Який досвід із здобутого на попередніх вважаєте найціннішим?

–  Вважаю, що треба одразу ставити ту суму, яку ти готовий потратити, а не вичікувати, сподіваючись, що інші не братимуть участь.

–  Скажіть, будь ласка, а коли плануєте вже розпочати реконструкцію об’єкту?

–  Оформимо договір спершу. А далі – потрібно пройти процедуру виокремлення нашої частки земельної ділянки. Думаю впоратися з цим впродовж місяця.

–   Скільки потрібно буде вкласти ще в це приміщення, щоб бізнес можна було запустити хоча б початково?

–   Орієнтуємося на суму еквівалентну 20 тисячам доларів США.

–   Коли, на Вашу думку, вже можна буде говорити про запуск об’єкту?

–  Ремонтна бригада, яку ми запросили, щоб оцінити обсяг робіт, обіцяла впоратися впродовж двох місяців.

–   Скільки  додаткових робочих місць плануєте створити у зв’язку із запуском нового об’єкта?

–   На сьогоднішній день у нас до процесу перевезень залучено 25 працівників. Додатково, спеціально для роботи на СТО, хочемо залучити ще 6-7 чоловік: це і зварювальник, і електрик, і майстри, які займаються  покриттям фарбою кузова.

–   Чи плануєте згодом запроваджувати якісь інноваційні технології у своєму бізнесі?

–   Я тісно співпрацюю з колегами з ІТ сфери. Тому, звісно, з часом, я буду дослухатися до їх порад щодо тих інновацій, які допоможуть бізнесу здобути конкурентну перевагу. Але що точно знаю вже сьогодні: обов’язково, буквально з першого дня, запроваджу можливість реєструватися для обслуговування через окремий Telegram канал. Бути на постійному зв’язку зі своїми клієнтами, постійно інформуючи їх про нові пропозиції (як це робить Фонд держмайна) – це  важливо.

Довідково:

На електронних торгах за право придбати нежитлове приміщення цегляного гаражу-віваріуму загальною площею 96 квадратних метрів змагалися два претенденти і ціна зросла трохи більше, ніж вдвічі від балансової. До того будівля належала Костопільській районній державній лікарні ветеринарної медицини. Тривалий час не експлуатувалася.

Залишити відповідь