Інвестиції в красу: історія створення салону краси та фотостудії замість занедбаної будівлі завдяки приватизації

Для тих, хто давно мріяв розпочати власну справу стане в нагоді досвід героїні сьогоднішньої історії успіху  – пані Галини,  підприємиці з міста Іванівка, що на Херсонщині. Ще декілька років тому вона лише мріяла про власний бізнес, а сьогодні, завдяки прозорій приватизації, вже є власницею сучасного салону краси та фотостудії в рідному місті. 

Як Галина Мамтієва використала нові можливості для розвитку бізнесу далі у нашому інтерв’ю. 

Пані Галино, розкажіть, будь ласка, про свій досвід підприємницької діяльності

Я фотограф і давно мріяла розпочати власну справу у цій сфері. Вже 5 років маю власний бізнес. Приватизація адмінбудівлі у нашому місті дала можливість втілити мрію в реальність. 

Як ви дізналися про онлайн-аукціони і про можливість інвестицій у такому форматі? Чи мали досвід участі в приватизаційних аукціонах?

Нетворкінг – наше все. Я давно шукала приміщення, яке б підійшло під реалізацію моїх планів і знайомі порадили звернути увагу на пропозиції від Фонду державного майна України.  Так ми і знайшли будівлю, яка не використовувалась призначенням. 

Розкажіть детальніше саме про цей об’єкт: що вас зацікавило в ньому, чому ви вирішили його все таки придбати?

Мене зацікавило місцезнаходження об’єкта, тому що саме на цьому місці я бачила перспективу для розвитку власного бізнесу. Приміщення було в неналежному стані, але ми зробили капітальний ремонт,  все повністю відновили і тепер кожна кімната працює. Колись це будівля використовувалась як місце надання адміністративних послуг, потім це була музична школа. Та згодом вона перестала функціонувати, а з роками стала просто занепадати. Деякі мешканці раніше навіть не помічали цю будівлю, бо вона повністю заросла. Ремонт довелося робити капітальний, але ми відновили все, щоб будівля процвітала. 

Розкажіть, коли ви знайшли цей об’єкт, чи мали вже конкретний бізнес-план? 

Ні, бізнес-плану не було. Були лише ціль та бажання.

Тобто ви шукали об’єкт щоб розпочати власну справу? 

Так. Раніше занедбана адмінбудівля перетворилася на фотостудію та салон краси. Я і передбачити не могла, що створю салон краси, хотіла просто фотостудію зробити. І вже після того, як стала власницею будівлі – вирішила, що буду відкривати салон краси, адже це суміжні сфери: кожен спочатку може причепуритися, а потім зробити фотосесію. 

Скажіть, будь ласка, який розмір інвестицій був вкладений в об’єкт?

Чесно, не можу вам надати конкретну суму, адже фінансовими справами займається мій чоловік. Точно можу сказати, що сума була досить велика.

Що стало визначальним фактором в рішенні приватизувати цей об’єкт? 

Я звикла працювати на себе і для себе. Розглядала і пропозиції оренди. Декілька хороших варіантів для було, проте власники не давали точної відповіді. Я довгий час була в піднятому настрої: мені хотілося творити, але не було де.  Саме це і сприяло прийняттю рішення про приватизацію, бо своє це завжди краще.

Скільки робочих місць ви створили?

Зараз у нас 5 найманих працівників. Проте ми збираємось розширюватись, бо в цій сфері послуг роботи багато, а “рук” завжди не вистачає . Тому незабаром будемо створювати нові робочі місця. 

Ви плануєте розширюватись саме в цьому приміщенні  чи будете розглядати інші пропозиції приватизації? 

Ми плануємо розширюватись саме в цьому приміщенні, в наших планах є добудова корпусу. 

Чи вважаєте ви сплачені кошти за приватизацію будівлі та  інвестиції в модернізацію вигідними? 

Так, я вважаю, що ми приватизували цей об’єкт за ринковою ціною, а інвестиції в модернізацію цілком себе виправдовують.

Що б ви порадили людям, які хочуть взяти участь в аукціоні, щоб розпочати власну справу ?

Я побажаю не боятись ризикувати, адже вовків боятися – в ліс не ходити. Пораджу ставити ціну, яку дійсно зможете сплатити і вірити в себе та свою справу.  Це зовсім не складно. 

Команда Фонду держмайна України бажає усім, хто планує розпочати власний бізнес скористатися можливістю зробити це через прозору приватизацію та стати ефективним власником.  Можливо, наступна історія успіху буде про Вас?

Як вигідно купити об’єкт малої приватизації?

Дізнайтесь про 7 простих кроків.

Щодня Фонд державного майна готує нові об’єкти для прозорої приватизації по всій території України — як в обласних центрах, так і в невеликих містах і селищах. Для кожної області підготовлено своє інвестиційне меню, у якому присутні як великі єдині майнові комплекси, пакети акцій підприємств, так і окремі невеликі об’єкти.

Залишити відповідь