Як приватизація допомогла підприємцю з Обухова розвинути власну справу з продажу овочів та фруктів

Державний актив, про який сьогодні йде мова, планувався як торговий павільйон в м. Обухові, що на Київщині. На базі цього об’єкту вже понад семи років працює бізнес з продажу овочів та фруктів героя нашої сьогоднішньої історії успіху – Руслана Анатолійовича. Завдяки приватизації, у підприємця з’явилась можливість отримати цей об’єкт у власність та розвивати свій бізнес. 

У сьогоднішньому інтерв’ю Калашник Руслан Анатолійович ділиться досвідом своєї першої приватизації.

Розкажіть, будь ласка, трішки про себе. Чим Ви займаєтеся?

Я займаюся роздрібною торгівлею. У мене є у власності маленькі продуктові магазини та крамнички, де працюють продавці та декілька машин з водіями. 

Чи мали Ви раніше досвід участі в приватизаційних аукціонах? 

Ні, раніше мені не доводилося брати участь в аукціонах приватизації об’єктів державного майна. 

Через те, що це Ваш перший досвід складно було розібратися у процедурі ? 

У цілому ні, не складно. Я поспілкувався з людьми, які вже мали досвід та брали участь в приватизаційних процедурах. Вони дали мені декілька порад, як правильно взяти участь в аукціоні, щоб стати переможцем та приватизувати об’єкт. 

Я просто дуже давно працюю на цьому об’єкті, де знаходилося моє обладнання, холодильники тощо. Тому мені було дуже вигідно та важливо стати інвестором та приватизувати саме цей актив для створення та продовження власної справи. 

Тобто у Вас був вже розроблений бізнес-план ? 

Так, звичайно. Перед приватизацією активу я вже мав розроблений бізнес-план власної справи. 

Ваша початкова цінова пропозиція була найвищою серед усіх учасників. Як Ви її визначили?

Оскільки я протягом семи років працював на цьому об’єкті, тому для мене було важливим та пріоритетним приватизувати цей актив. Я не міг втрати цю можливість. Разом із тим, мені порадили починати із найвищої цінової пропозиції, щоб ніхто не зміг перебити мою ставку. 

Як Ви використовуєте об’єкт зараз? 

Наразі актив використовується як склад-магазин, де знаходиться моє обладнання та здійснюється оптова й роздрібна торгівля продуктами, овочами, фруктами. 

Чи здійснювалися ремонтні роботи після завершення приватизаційного аукціону? 

Були здійсненні часткові ремонтні роботи активу. Але після приватизації та оформлення землі об’єкта планується продовження модернізації.

Чи наявні зараз труднощі із приватизованим об’єктом?

Виникли проблеми з оформленням землі. Приватизацію приміщення зробив, але необхідно ще вирішити питання із земельною ділянкою. Хоча я і власник об’єкту, проте через бюрократичні труднощі важко добитись оформлення землі. Шукаю зараз шляхи вирішення цього питання, але на сьогоднішній день воно ще не вирішене. 

Скільки робочих місць було створено? 

Наразі офіційно працевлаштовані шестеро осіб.

Завдяки прозорій приватизації у вас є можливість стати власником свого об’єкту державного майна, розпочати власну справу або розвинути вже існуючий бізнес. І можливо, наступна Історія Успіху буде саме про Вас!

Детальніше про ініціацію приватизації можна дізнатись тут.

Як вигідно купити об’єкт малої приватизації?

Дізнайтесь про 7 простих кроків.

Щодня Фонд державного майна готує нові об’єкти для прозорої приватизації по всій території України — як в обласних центрах, так і в невеликих містах і селищах. Для кожної області підготовлено своє інвестиційне меню, у якому присутні як великі єдині майнові комплекси, пакети акцій підприємств, так і окремі невеликі об’єкти.

Залишити відповідь