Іподром на Рівненщині повертається до життя: кейс малої приватизації

Глава Фонду держмайна (ФДМ) Рустем Умєров днями повідомив, що за два місяці з моменту відновлення малої приватизації до бюджету вже надійшло понад 1 млрд грн, приблизно стільки очікується й найближчим часом, успішно проведено 65 приватизаційних аукціонів.

Про те, як узяти участь в аукціоні розповідало раніше.

Один із таких аукціонів відбувся 25 жовтня. На торги виставили іподром у селі Мирогоща Перша (Рівненська область). До майнового комплексу ввійшли стайні, іподром, ангар, один робітник і шість племінних коней.

Стартову ціну було встановлено в розмірі 806 355 грн. На торгах змагалися два учасники. Переможець – комунальне підприємство «Мирогощанське» — запропонував 920 тис. грн.

Про деталі приватизації  розповів Максим Намчук, перший заступник сільського голови Мирогощанської громади.

Як ви дізналися, що іподром буде виставлено на торги?

– Іподром – це душа нашої громади. З 1996 року в Мирогощі на державному іподромі проходили традиційні скачки. У них брали участь найкращі кіннотники з України та ближнього зарубіжжя. Хоча він і не був у комунальній власності, але життя іподрому завжди було й залишається невіддільною часткою нашої громади. Тому за його долею ми стежили й зраділи, коли з’явилася можливість його придбати у Фонду державного майна.

Як ухвалювалося рішення про участь в аукціоні?

– Після оголошення аукціону це питання було винесено на засідання сесії Мирогощанської сільської ради, де було вирішено розпочати пошук грошей і взяти участь в аукціоні. За допомогою керівника Дубенської районної військової адміністрації було знайдено фінансовий ресурс для придбання іподрому.

На якому авторизованому майданчику ви брали участь у торгах?

– На майданчику «Державні торги. Онлайн».

Максим Намчук

Перед торгами ви обмірковували, якою може бути ваша максимальна ставка на аукціоні?

– У громаді було сформульовано чітке бачення майбутнього іподрому як об’єкта комунальної власності, тому ми були налаштовані боротися до перемоги.

На якому етапі зараз оформлення результатів аукціону?

– Ми на етапі підписання договору (на 10.11.2022).

Що ви плануєте зробити з придбаним іподромом?

– Сьогодні всі українці своїми діями мають сприяти перемозі у війні. Таким кроком було й придбання іподрому. Основною метою його придбання є створення центру реабілітації за допомогою іпотерапії для військових та їхніх сімей, ВПО, осіб з особливими потребами. У центрі надаватимуться послуги, які можуть допомогти відновити не лише фізичне здоров’я, а й психічний стан людини. Верхова їзда корисна для тіла, вона чудово сприяє емоційному розвантаженню, допомагає знизити рівень тривожності, позбутися пригніченого настрою та м’язової напруги, підвищити якість сну. Усе це потрібно людям із наслідками поранень і травм.

У майбутньому плануємо пропонувати послуги верхової їзди, розвивати кінний спорт.

Відновлення роботи іподрому допоможе не лише нашій громаді, а й розвитку країни в медичному, соціальному, економічному, туристичному напрямках. Адже цей об’єкт є унікальним у нашому регіоні.

Якої модернізації потребує об’єкт, скільки для цього знадобиться часу та грошей?

– На сьогодні вартість повної модернізації важко оцінити через нестабільну економічну ситуацію в країні, проте вже розпочато написання міжнародних грантів на отримання допомоги для модернізації Мирогощанського іподрому, яку планується здійснити найближчими роками.

Матеріал підготовлено за сприяння Фонду держмайна України

Посилання на ресурс – https://cutt.ly/NMnd9TL

Залишити відповідь