Як завдяки приватизації на місці занедбаної бази відпочинку з’явився сучасний готельний комплекс на узбережжі Чорного моря

Кожного року все більше туристів відвідують Очаків. Адже це чудове місце для  сімейного відпочинку та оздоровлення. А ще тут вражаюча природа – фантастичне узбережжя, мальовничі кручі та затоки, які роблять Очаків одним із найпопулярніших туристичних місцин Миколаївщини.

Саме з цим містом пов’язана наша сьогоднішня успішна приватизаційна історія. Завдяки прозорій приватизації та залученим інвестиціям у цьому курортному місці з’явився сучасний готельний комплекс «Троянда».

Про реконструкцію занедбаної бази відпочинку та досвід участі в приватизаційному аукціоні у нашому інтерв’ю розповість директорка готельного комплексу «Троянда» – Ходаковська Оксана Сергіївна. 

Пані Оксано, розкажіть, будь ласка, детальніше про готельний комплекс ?

Готельний комплекс «Троянда» має свою історію злетів та падінь. Сучасна історія з’явилася з мети: надати своїм робітникам можливість оздоровлення на морському курорті за 55 кілометрів від Миколаєва у місті Очаків. Тому власники – велике Миколаївське підприємство ТОВ «МП ТЕРМІНАЛ-УПСС», почали пошук привабливого актива і натрапили на оголошення про приватизацію відпочинкової бази «Троянда».

Після 3 років роботи було прийнято рішення про реконструкцію бази аби створити справжню перлину відпочинку в Миколаївській області для сімей з дітьми. 

Отже, станом на сьогодні ми маємо: основний корпус на 10 номерів люкс-класу та 12 номерів у будинках котеджного типу. Усі номери обладнані необхідними умовами для комфортного відпочинку. 

Також на території комплексу розташовані: літній майданчик з баром, кафе зі «шведським столом» на сніданок, 3 басейни різної глибини, волейбольна площадка, дитячий та спортивний майданчики. Готельний комплекс «Троянда» працює з червня по вересень, але наразі ми робимо впевнені кроки для розширення нашого сезону.

Що Вас зацікавило в обраному об’єкті приватизації? 

Об’єкт, який ми приватизували, відповідав нашим основним запитам щодо місцезнаходження та близькості до берегової лінії. Актив розташований на відстані всього 350 м від пляжу Чорного моря. 

Також нас зацікавила можливість розвитку та матеріальна база, яка була безумовно привабливим стартом для нашої кропіткої роботи з побудови туристичного бізнесу.

Ви мали заздалегідь розроблений бізнес-план для цього об’єкту?

Не мали, оскільки спочатку не планувалося ніяких удосконалень. План розвитку з’явився пізніше, коли основною метою готельного комплексу став  розвиток об’єкта та розширення сезону для отримання кращого фінансового результату.

Скільки нових робочих місць було створено?

У сезон ми створюємо близько 20 нових місць. А у міжсезоння –  5.

Чи вважаєте інвестиції в приватизацію вигідними, а сплачену вартість – ринковою?

На мою думку, приватизувати державні активи вигідно, але є декілька моментів, які потребують вдосконалення. Наприклад, одним із них є необхідність підвищувати поінформованість стосовно процедури приватизації, щоб людям було легше зрозуміти процес.

Проте в нашому випадку ціна була ринкова і виправдана, а процедура – зрозуміла. 

Чи плануєте ще брати участь в аукціонах?

Так, якщо будуть інвестиційно-привабливі пропозиції, то звісно розглядаємо цю можливість.

Щоб ви порадили людям, які планують взяти участь в онлайн-аукціонах і хочуть розпочати власну справу?

У мене є декілька порад: перш за все варто оцінювати свої реальні можливості. Також, потрібно з обережністю вкладати в об’єкти кредитні кошти. 

Разом із тим, необхідно уважно ознайомлюватися з умовами конкурсу та дуже чітко виконувати всі приватизаційні вимоги. Бути впевненим, що якщо не поталанило з першого разу, необхідно спробувати ще раз. 

Не менш важливо розуміти, що об’єкт може не окупитися за 1 рік, тому варто запастися терпінням та наполегливо йти до своєї мети.

Фонд державного майна дякує пані Оксані за розмову та запрошує всіх долучатися до прозорої приватизації – можливо, десь поруч знаходиться саме той актив, який може стати гарним майданчиком для старту власної справи.

Заходьте на приватизаційний маркетплейс privatization.gov.ua, відсортовуйте об’єкти за необхідними фільтрами, обирайте актив для інвестицій та перемагайте на прозорих онлайн-аукціонах!

Як вигідно купити об’єкт малої приватизації?

Дізнайтесь про 7 простих кроків.

Щодня Фонд державного майна готує нові об’єкти для прозорої приватизації по всій території України — як в обласних центрах, так і в невеликих містах і селищах. Для кожної області підготовлено своє інвестиційне меню, у якому присутні як великі єдині майнові комплекси, пакети акцій підприємств, так і окремі невеликі об’єкти.

Залишити відповідь