На форумі у Давосі світове економічне співтовариство оцінило українську Програму залучення інвестицій

Програма залучення інвестицій та плани приватизації українських державних підприємств були вперше презентовані світовому співтовариству на Всесвітньому економічному форумі, що відбувся наприкінці січня в Давосі.
Голова Фонду державного майна України (ФДМУ) Дмитро Сенниченко в ході панелі «Україна – майбутній європейський індустріальний центр» (Ukraine As Europe’s Next Industrial Powerhouse), яка відбулася в Українському домі в Давосі, зазначив, що Всесвітній економічний форум – 2020 є стартом роуд-шоу для залучення іноземних інвесторів в українську економіку.
В своєму виступі Голова ФДМУ детально проаналізував основні конкурентні переваги української економіки : трудові та земельні ресурси, наявність великих запасів корисних копалин, географічне розташування країни, транспортно-інфраструктурний, технологічно-інноваційний і реформаторський потенціал.
Дмитро Сенниченко звернув увагу на те, що вперше за останні 10 років Україна провела масштабний аудит державної власності та підготувала програму залучення інвестицій через приватизацію. Відповідна робота була проведена при підтримці Президента України та всіх гілок держаної влади, рівень довіри до яких суттєво виріс за підсумками виборчих кампаній – 2019.
Також він нагадав, що Фонд державного майна та Кабінет міністрів України у другій половині 2019 року ініціювали низку законодавчих змін, які відкрили можливості проведення великої приватизації, ліквідували вплив олігархічних груп на об’єкти державної власності та вдосконалили систему розкриття інформації про підприємства. Інвестиційні радники вже розпочали роботу на об’єктах великої приватизації, серед яких гірничодобувні, хімічні, машинобудівні, агропромислові підприємства, готелі та підприємства сфери послуг. Доходи від приватизації у 2020 році повинні скласти $500 млн (12 млрд грн).
Своїм найважливішим завданням ФДМУ вважає викорінення корупційних схем з приватизаційних процесів та залучення саме тих інвесторів, які готові вкладати в технічне переозброєння підприємств і розширювати систему соціальних гарантій для працівників. Фонд державного майна України розробив інвестиційне меню, яке містить всю повноту інформації про об’єкти приватизації та умови її здійснення.
В ході Всесвітнього економічного форуму Дмитро Сенниченко провів ряд двосторонніх зустрічей з представниками іноземного бізнесу, зацікавленими в роботі на ринку України, і представив їм інвестиційне меню. Проведення перших аукціонів у рамках великої приватизації заплановано наприкінці весни 2020 року.

Залишити відповідь