Розпочато створення конкурсної комісії з відбору радників з приватизації «Центренерго»

Голова Фонду державного майна України Дмитро Сенниченко підписав наказ щодо створення конкурсної комісії з відбору радників з приватизації ПАТ «Центренерго».
Створення конкурсної комісії з приватизації продовжує курс Фонду державного майна України на оздоровлення фінансової і кадрової ситуації на ПАТ «Центренерго» і його підготовки до приватизації. Зазначимо, що нещодавно ФДМУ змінив членів наглядової ради ПАТ «Центренерго», а також видав наказ про проведення конкурсу на посаду керівника даного підприємства та направив наказ до Міністерства економічного розвитку, торгівлі та сільського господарства України для його організації.
«Інвестиційні радники вже працюють з 5 об’єктами великої приватизації, і Фонд державного майна України розпочав процедури відбору радників з приватизації для “Центренерго”. У лютому будуть запущені процедури підготовки до приватизації ряду наступних об’єктів великої приватизації. З метою детального аналізу стану справ в компанії за результатами 2019 року Фонд держмайна також залучає аудиторську компанію з бездоганною репутацією», – прокоментував рішення Голова Фонду державного майна України.
Дмитро Сенниченко зазначив, що виконання цих невідкладних заходів забезпечить максимально прозору та конкурентну приватизацію і 100-відсоткове виконання закладених у державний бюджет-2020 планів надходжень від приватизації.
Нагадаємо, ПАТ «Центренерго» є однією із найбільших енергогенеруючих компаній України, яка забезпечує виробництво приблизно 8% електроенергії у країні. До складу ПАТ «Центренерго» входять Трипільська, Зміївська та Вуглегірська ТЕС.

Залишити відповідь