Дмитро Сенниченко: Фонд держмайна успішно продовжує прозорі аукціони та наповнення бюджету для відновлення економіки

Сьогодні до Державного бюджету України надійшли 230 мільйонів гривень від чергового успішного аукціону з приватизації – Фонд державного майна України завершив угоду з інвестором, який виграв аукціон з приватизації АТ «Київпассервіс».

Для порівняння: 230 млн гривень – це майже половина від усіх коштів, які вже витрачені з Державного бюджету для подолання епідемії коронавірусу.

За словами Голови Фонду державного майна України Дмитра Сенниченка, цього результату вдалося досягти через впровадження нових принципів розкриття інформації та індивідуального підходу до кожного об’єкту приватизації. Адже минулого року перший аукціон з продажу «Київпассервіс» не відбувся, а другий, з 50-ти відсотковим зниженням ціни, було відмінено.

Натомість, нова команда Фонду здійснила ефективне маркетування об’єкту та відкрила усю інформацію про нього, завантаживши для вільного доступу у віртуальну кімнату даних 1500 сторінок первинної документації про активи «Київпассервісу». Після цього ціна на конкурентних торгах зросла до 230 мільйонів гривень.

«Саме так – через залучення інвестицій – економіка буде перезапускатися та виходити з карантину. Дякую за цей результат моїй команді, Тарасові Єлейко зокрема, який у Фонді відповідає за процес прозорої приватизації, та інвесторам – за довіру й інвестиції в успішне майбутнє України!», – резюмував Дмитро Сенниченко.

Залишити відповідь