Інвестори з Азербайджану вивчають можливість приватизації Одеського припортового заводу

29 січня заступник Голови Фонду державного майна України (ФДМУ) Сергій Ігнатовський та Голова Офісу Президента України Андрій Богдан презентували потенційним інвесторам з Азербайджану Одеський припортовий завод (ОПЗ), який є об’єктом великої приватизації.
За словами керівництва ОПЗ, зустріч відбулася у рамках виконання доручення Президента України про залучення інвестицій в Україну. Представники азербайджанського бізнесу детально ознайомились із матеріально-технічною базою підприємства і специфікою його діяльності. Сторони обговорили можливість участі азербайджанського капіталу у приватизації ОПЗ і умови її здійснення.
Як зазначив Сергій Ігнатовський, завданням ФДМУ є забезпечення конкурентної та прозорої приватизації, що забезпечить залучення стратегічних інвесторів у різні галузі національної економіки. «Ми раді вітати представників азербайджанських інвесторів на об’єкті великої приватизації – Одеському припортовому заводі. Надходження інвестицій допоможе вдихнути нове життя в хімічну промисловість України, та забезпечити соціальний захист працівників підприємства», – наголосив заступник Голови ФДМУ.
Зазначимо, що Одеський припортовий завод є одним із найбільших промислових підприємств України, спеціалізацією якого є виробництво мінеральних добрив та аміаку. Продукція ОПЗ, окрім ринку України, має попит на ринках Євросоюзу, Північної Америки, Азії та Африки.

Залишити відповідь