Переможна ставка на аукціоні приватизації за Київський “Ермітаж” склала ₴ 311 млн

Фонд держмайна провів в електронній системі Прозорро.Продажі приватизаційний аукціон двох будинків у центрі Києва за адресою вул. Богдана Хмельницького, 26. В аукціоні взяли участь 39 учасників, а сума переможної пропозиції зросла майже у 15 разів від стартової (балансової вартості) — до ₴ 311 млн. 

“Бізнес показує високу активність, спроможність, та бажання працювати – завдяки цьому ми отримуємо розвиток підприємництва, відновлення ділової активності, зростання кількості робочих місць та збільшення залучених коштів від приватизації, які ФДМУ спрямовує на підтримку Сил оборони України”, – зазначає Голова ФДМУ Рустем Умєров.

Конкуренція та гарна підготовка об’єкта до приватизації зумовили зростання його ціни визначивши ринкову вартість під час торгів — наразі це найбільша переможна ставка серед усіх аукціонів з початку відновлення малої приватизації у вересні 2022 року.

Після завершення нормативних процедур переможець аукціону отримає у власність два об’єкти: фасадний будинок загальною площею 3165,8 м²  (п’ятиповерхова фасадна будівля з підвалом) та будинок у дворі загальною площею 1963,3 м² (чотириповерхова будівля з підвалом у дворі, всередині кварталу).

Об’єкт було виставлено на приватизацію з умовою укладання охоронного договору на пам’ятку історії та культури місцевого значення, адже будинки, які побудовані у 1902-1904 роках, розпорядженнями КМДА внесені до переліку пам’яток історії та культури місцевого значення.

Нагадаємо, що переможець має 20 робочих днів на сплату вартості лота після дня завершення аукціону. Тільки після надходження коштів до бюджету підписується договір купівлі-продажу.

Інформацію про інші пропозиції приватизації Ви знайдете на сайті privatization.gov.ua, у телеграм-каналі «Приватизація в Україні» та на сайті prozorro.sale.

Залишити відповідь