Підприємцям Києва презентували можливості приватизації та оренди державного майна

12 травня 2023 року Регіональне відділення ФДМУ у м.Києві, Київській, Черкаській і Чернігівській областях та Торгово-промислова палата України/Ukrainian CCI провели спільний онлайн захід для бізнесу, де презентували можливості приватизації та оренди державного майна. В заході взяли участь понад 40 учасників.

Реакцією бізнесу на вторгнення стала масштабна внутрішня міграція — від зони активних бойових дій чимало підприємців перемістилися до безпечніших регіонів. Тому питання оренди чи придбання нових об’єктів для ведення чи розширення релокованого бізнесу є досить актуальним для багатьох.

Під час презентації Інвестиційного меню 2023 року «Приватизація та оренда держмайна в умовах воєнного часу» учасникам заходу розповіли про лоти, які пропонує Фонд державного майна для підприємців, а також про зміни нормативної бази після повномасштабного вторгнення, про спрощення процедур оренди та приватизації держмайна на час воєнного стану.

Зокрема учасникам заходу розповіли про формування стартової ціни на об’єкти держмайна, строки підготовки об’єктів, а також про строки оренди активів, які наразі встановлені на період воєнного стану та 1 рік після його припинення чи скасування.

Найбільш цікавими активами для інвесторів найближчим часом можуть бути:  будівлі у центрі Києва, майновий комплекс ДП “Електронмаш”, а також майно автотранспортного підприємства Державного комітету телебачення і радіомовлення України.

«Бізнес потребує нових можливостей для роботи на новому місці, а ФДМУ має активи, які допоможуть як в релокації, так і у відкритті нового бізнесу», – зазначили під час заходу представники Фонду держмайна України.

За результатами І кварталу 2023 року Регіональні відділення ФДМУ у м.Києві та Київській, Черкаській і Чернігівській областях провели 18 успішних приватизаційних аукціонів та заробили 65 млн грн у державний бюджет.  

Наприкінці заходу присутнім розповіли про інформаційні ресурси Фонду: бажаючі приватизувати та орендувати державне майно завжди можуть знайти актуальні пропозиції для свого бізнесу на сайтах privatization.gov.ua та orenda.gov.ua.

Залишити відповідь