Друге дихання для легендарного «Електронмашу» — Фонд держмайна шукає інвестора для столичного заводу

29 травня 2023 року Фонд держмайна проведе в державній електронній торговій системі Прозорро.Продажі онлайн-аукціон з приватизації єдиного майнового комплексу держпідприємства «Електронмаш» (м. Київ). Стартова ціна — 61,3 млн грн (без урахування ПДВ).

Підприємство має прострочену кредиторську заборгованість майже 21,4 млн грн. Останніми роками показувало суттєві збитки. В 2022 році «Електронмаш» отримав 8,2 млн грн збитку, а в 2021 році — 24,0 млн грн і 2020 році — 10,9 млн грн.

На підприємстві скорочується кількість працівників. Якщо в 2020 році на «Електронмаші» працювали 175 співробітників, то в 2021 році вже 149, а в 2022 році — 127.

В столиці на території «Електронмашу» розташовані 36 об’єктів нерухомості. Серед них цехи та адмінбудівлі. На балансі «Електронмашу» 31 транспортний засіб та база відпочинку у селі Соколівка Чернігівської області.

Ще за радянських часів «Електронмаш» виробляв електронно-обчислювальну техніку, прилади живлення для міського електротранспорту та побутові лічильники газу. Після катастрофи на Чорнобильській АЕС на потужностях заводу випускали електронні плати дистанційного управління технікою для ліквідації наслідків аварії.

В часи незалежності підприємство виробляло контрольно-касові апарати. Та після переходу до ринкової економіки завод не зміг пристосуватися до конкуренції.

Детальніше про єдиний майновий комплекс державного підприємства «Електронмаш» можна ознайомитися за посиланням.

Інформацію про інші пропозиції приватизації ви знайдете на сайті privatization.gov.ua, у телеграм-каналі «Приватизація в Україні» та на сайті prozorro.sale.

Залишити відповідь