Ефект від приватизації: нові власники активів мають сплатити 560 млн грн боргів перед бюджетом та працівниками

Нові власники державних активів повинні сплатити 560,49 млн грн перед бюджетом та працівниками. Це додатковий результат від відновлення приватизації у вересні 2022 року.

Переможці приватизаційних аукціонів, крім сплати переможної суми, беруть на себе зобов’язання виплатити протягом шести місяців борги придбаних підприємств перед бюджетом та працівниками.

«‎Люди — наш головний пріоритет. Виплата боргів із зарплати — важливий крок для забезпечення захисту прав працівників та їх благополуччя, — заявив Голова Фонду держмайна Рустем Умєров. — ФДМУ буде і надалі приділяти велику увагу питанням скорочення боргів із зарплати. Від цього залежить не лише соціальний захист працівників, а й розвиток економіки країни в цілому».‎

Це не єдиний приклад боротьби нової команди ФДМУ з боргами державних активів. Нещодавно фонд повідомляв, що за останні півроку 12 підприємств, якими управляє Фонд держмайна, повністю погасили заборгованість по заробітній платі перед 6 157 працівниками на загальну суму 62,7 млн грн. Ще 26 підприємств скоротили її на 66 млн грн.

Залишити відповідь