Фонд держмайна оголосив перші приватизаційні аукціони березня. Стартова ціна майже 300 млн грн

У березні 2023 року Фонд держмайна планує провести щонайменше 14 приватизаційних аукціонів. Загальна стартова ціна активів понад 283 млн грн.

«Приватизаційні аукціони — це один з інструментів, який дозволяє державі залучати інвестиції та прискорити розвиток економіки країни. Фонд держмайна активно працює над проведенням торгів з дотриманням всіх законодавчих вимог та стандартів прозорості, — заявив Голова ФДМУ Рустем Умєров. — Відкритість та прозорість приватизації є важливим пріоритетом Фонду держмайна»‎.

Найбільш дорогий об’єкт березня — Білгород-Дністровський морський торговельний порт. Це буде друга приватизація порту в історії України. Торги відбудуться на Prozorro.Продажі 3 березня. Стартова ціна 187,6 млн грн.

В попередні роки Білгород-Дністровський порт показував суттєві збитки. В 2019-2021 роках збиток коливався в межах 23,5-28,5 млн грн. Негативна тенденція спостерігалася і в 2022 році. За січень-вересень минулого року порт отримав 2,9 млн грн збитку. Крім того, станом на 30 вересня 2022 року порт накопичив 104,7 млн грн простроченої кредиторської заборгованості.

Також в ТОР-3 найдорожчих активів березня потрапили «Білоцерківський завод «Еталон»‎ і підприємство «Електронмаш»‎. ФДМУ проведе аукціон з продажу «Еталону»‎ 10 березня (стартова цiна 36,4 млн грн), а «Електронмашу» — 17 березня (32,8 млн грн).‎

Фонд держмайна запевняє, що весь процес приватизації буде проведений з дотриманням принципів чесності, прозорості та законності. Приватизація державного майна є важливим кроком для забезпечення економічного розвитку країни та залучення інвестицій.

Залишити відповідь