Оголошено аукціон з приватизації ЄМК “Одеський завод шампанських вин”

1 лютого відбудеться онлайн-аукціон з приватизації Єдиного майнового комплексу “Одеський завод шампанських вин”. Об’єкти у складі ЄМК «Одеський завод шампанських вин» розташовані за адресами: м. Одеса, Французький бульвар, 36, Французький бульвар, 36-А та Французький бульвар, 36-Б.

До складу об’єкта входять нерухоме майно, обладнання, транспортні засоби та інвентар для здійснення виробничої діяльності. Починаючи з січня 2018 року ПрАТ «Одеський завод шампанських вин» тимчасово призупинив виробництво виноробної продукції, оскільки потребує невідкладної модернізації технічного оснащення. 

Будівля Головного корпусу заводу була побудована у 1898-1900 роках, за проектування архітектора Б.Бойша і вважається пам’яткою архітектури та містобудування місцевого рівня. Будівля перебуває під охороною держави рішенням Одеського обласного виконавчого комітету. Після приватизації новий власник  ЄМК «Одеський завод шампанських вин» буде зобов’язаний укласти з державним органом охорони культурної спадщини охоронний договір на пам’ятку з викладенням його істотних умов, у тому числі щодо цільового використання пам’ятки, робіт, які майбутній власник зобов’язується провести на пам’ятці з метою утримання її в належному стані.

Об’єкт приватизації складається з необоротних активів, а саме 975 одиниць основних засобів, у т.ч.:

  • об’єкти нерухомості – 35 одиниць;
  • машини та обладнання – 803 одиниці;
  • транспортні засоби – 7 одиниць;
  • інструменти, прилади, інвентар – 65 одиниць;
  • інші основні засоби – 65 одиниць.

Площа всіх будівель та споруд актива — 20410,7 м². 

Загальна площа земельних ділянок становить  3,6098 га. 

Стартова ціна об’єкта приватизації складає 87 377 964 гривень.

Заявки для участі в електронному аукціоні приймаються до 31 січня.

Детальніше про об’єкт: https://bit.ly/3qnWuSe .

Залишити відповідь