Дмитро Сенниченко: Фонд держмайна повернув державі понад 2500 гектарів незаконно вилученої сільськогосподарської землі

18 листопада, під час прес-конференції «Щодо результатів діяльності ФДМУ протягом 2020-2021 років», Голова Фонду державного майна України Дмитро Сенниченко детально розповів про підсумки роботи відомства, зокрема – у сфері корпоративного управління.

«Ми повернули державі понад 2500 гектарів землі. Це земля, яку раніше незаконно вилучили у держкомпаній. Довгі роки різні ділки звикли наживатися на державному майні – але так не буде, ми боремося з цим і вже працюємо над поверненням ще 15 тис гектарів», – повідомив Дмитро Сенниченко. 

Він також розповів про те, що в сфері управління Фонду держмайна близько 700 підприємств, більша частина з яких передані протягом останніх двох років.

За словами Дмитра Сенниченка, команда Фонду держмайна зібрала повну базу знань про ці держкомпанії, налагодила ефективну систему моніторингу й розпочала реформу корпоративного управління. Завдяки цьому вдалося забезпечити ефективну роботу держпідприємств, їхню прозорість і звітність, а також суттєво покращити фінансовий стан.

«Завдяки реформі в сфері корпоративного управління, компанії в порівнянні з 2020 роком, сплатили втричі більше дивідендів на користь держави – 800 млн грн, а також збільшили сплату податків на 800 млн грн – до 8,4 млрд грн», – заявив Голова Фонду державного майна Дмитро Сенниченко.

Залишити відповідь