Нові можливості для бізнесу завдяки приватизації. Як приватизація занедбаної будівлі на Вінниччині перетворила її на сучасний офісний центр

Приватизація відкриває багато можливостей для старту власної справи або для розвитку вже діючого бізнесу. Завдяки впровадженим Фондом держмайна прозорим правилам кожен може приватизувати державне майно і для цього не потрібно стояти в чергах або шукати знайомих чиновників. Достатньо просто знайти на сайт privatization.gov.ua та кількома кліками мишкою взяти участь в онлайн-аукціоні.  

Перелік об’єктів приватизації, який ми називаємо інвестиційним меню, дуже різноманітний – і за типом, і за стартовою ціною. Тому кожен бажаючий може знайти об’єкт потрібного масштабу та у будь-якому куточку країни. В цьому вже пересвідчилися тисячі українців, серед яких і Сергій Шангутов, що знайшов об’єкт приватизації поруч зі своїм працюючим магазином. 

Про те, як закинута будівля завдяки інвестиціям вже модернізується в сучасні офісні приміщення далі в інтерв’ю з новим власником. 

Розкажіть, будь ласка, про свій досвід підприємницької діяльності.

Раніше в мене було підприємство з виробництва меблів і побутової техніки. Наразі, свій бізнес я передав дітям, а об’єкт, який приватизував знаходиться поблизу нашого магазину. Тож коли я дізнався про можливість приватизації саме цього приміщення – вирішив, що він чудово підходить для розвитку моєї справи і я маю взяти участь в онлайн-аукціоні. 

Як Ви дізналися про можливість приватизації держмайна?

Про таку можливість я дізнався з офіційних сторінок Фонду держмайна України в соціальних мережах і одразу зацікавився цією пропозицією. 

Чи були труднощі з доступом до інформації або об’єкту на етапі збору інформації?

Жодних труднощів не виникало – вся інформація була у вільному доступі, і коли було необхідно зробити огляд об’єкту регіональне відділення Фонду цьому сприяло.

Це Ваш перший досвід приватизації?

Це перший мій успішний досвід з перемогою на онлайн-аукціоні, але раніше я вже мав досвід участі у відкритих торгах. 

Чи плануєте ще брати участь в аукціонах? 

Якщо будуть цікаві пропозиції – то звичайно буду. Та поки ми займаємося реновацією вже приватизованого об’єкту.

Як плануєте використовувати актив? Який бізнес плануєте розвивати на цьому об’єкті? 

Одну частину будівлі ми точно будемо перетворювати в сучасні офісні приміщення і здавати їх в оренду. Громада отримає своєрідний офісний центр і містяни зможуть там створювати власний бізнес та розвивати його.

Чи будете інвестувати в об’єкт? Яку суму інвестицій плануєте на цьому етапі?

Так, звісно, об’єкт потребує інвестицій, проте пока зарано ще говорити про суми. Будівля потребує капітального ремонту і як тільки він завершиться, можна буде говорити про більш точні розміри інвестицій. 

Коли Ви плануєте запуск бізнесу на цьому об’єкті?

Зараз об’єкт знаходиться на етапі ремонту, плануємо здати в експлуатацію вже цього літа. 

Чи була у вас конкуренція на торгах?

Так, за цей об’єкт змагалося 4 учасники. У мене був готовий бізнес-план, тобто, була конкретна сума грошей, за яку я розраховував придбати цей об’єкт і її виявилось достатньо для перемоги.

Фонд державного майна дякує панові Сергію за розмову та запрошує всіх долучатися до прозорої приватизації – можливо, десь поруч знаходиться саме той актив, який може стати гарним майданчиком для старту власної справи. 

Заходьте на приватизаційний маркетплейс privatization.gov.ua, відсортовуйте об’єкти за необхідними фільтрами, обирайте актив для інвестицій та перемагайте на прозорих онлайн-аукціонах!

Як вигідно купити об’єкт малої приватизації?

Дізнайтесь про 7 простих кроків.

Щодня Фонд державного майна готує нові об’єкти для прозорої приватизації по всій території України — як в обласних центрах, так і в невеликих містах і селищах. Для кожної області підготовлено своє інвестиційне меню, у якому присутні як великі єдині майнові комплекси, пакети акцій підприємств, так і окремі невеликі об’єкти.

Залишити відповідь