Дмитро Сенниченко на Форумі “Україна – 30”: привілеї та преференції для “обраних” мають залишитися в минулому

Голова Фонду державного майна Дмитро Сенниченко взяв участь у всеукраїнському Форумі “Україна – 30”, який зокрема присвячений деолігархізації, подоланню корупції та прозорій приватизації.

За його словами, в Україні зараз формується нова система взаємин, яка має на меті створення єдиних та справедливих правил у всіх сферах життя.

“Тема тижня на Форумі – «Економіка без олігархів». Вчора з цієї трибуни Президент Володимир Зеленський дав дуже чіткий сигнал: “Партії, ЗМІ, держслужбовці всіх рівнів, судді, правоохоронці, наглядові ради державних підприємств – всі повинні функціонувати без впливу капіталу олігархів”. В минулому мають залишитися монополії, привілеї для обраних, преференції для окремих фінансово-промислових груп і, відповідно, програшні умови для громадян”, – заявив Дмитро Сенниченко, додавши, що яскравим прикладом дієвості такого підходу вже зараз є результати роботи команди Фонду держмайна.

“Нові прозорі правила, серед яких повне розкриття даних по об’єктах приватизації, розміщення цієї інформації онлайн та рівний доступ для всіх дали нам змогу перевиконати план по надходженням до бюджету в  2020-му році в 6 разів. І це тільки початок результативних змін”, – наголосив Голова Фонду.

Він також нагадав про те, що вже влітку цього року відбудеться перший, починаючи з 2005 року, аукціон з великої приватизації.

“В Україні стартувала велика приватизація. Вперше з часів “Криворіжсталі”. Ми зробили це спільно з Кабінетом міністрів, командою Президента, депутатами Верховної Ради та представниками громадськості. Я завжди наголошував, що лише спільна робота дасть результат”, – підкреслив Дмитро Сенниченко.

Фонд державного майна також сподівається на подальшу співпрацю задля прийняття законопроекту, який дасть можливість активніше розвиватися місцевим громадам завдяки коштам від приватизації.

“Частина коштів від приватизації в тому чи іншому регіоні має надходити на розвиток відповідної об’єднаної територіальної громади. Тому прошу наших однодумців й надалі підтримувати нашу спільну справу”, – сказав Голова Фонду.
Протягом сьогоднішнього дня на Форумі будуть активно обговорювати малу та велику приватизацію, умови, принципи та очікувані результати від її проведення. Запрошуємо долучитися всіх охочих до події, перейшовши за посиланням на онлайн-трансляцію.

Залишити відповідь