Замість кризи – можливості для розвитку. Як завдяки приватизації жителі Львівщини отримають сучасний медичний центр

Галичина – популярний туристичний регіон, з великою кількістю невеликих містечок, які приваблюють гостей своїми архітектурними пам’ятками, історичною спадщиною та краєвидами.  Саме тут знаходиться найбільша кількість пам’яток архітектури України. Як результат, цей регіон посідає провідні місця в рейтингах туристичної та інвестиційної привабливості. 

Проте, потужна туристична інфраструктура створює чудові можливості для  розвитку бізнесу не лише в цьому напрямі, але й в інших сферах. 

Сьогоднішня історія успіху саме така – йдеться про занедбану адмінбудівлю, що раніше належала управлінню статистики, але завдяки приватизації отримала шанс на нове життя та розвиток у якості активу медичної сфери.  

Приватний підприємець Роман більшу частину свого життя присвятив будівельному бізнесу, що спеціалізується на проектуванні апартаментів для відпочинку. Проте під час карантину Роман вирішив розширити напрями діяльності та створити суспільно-важливий як для місцевої громади, так і для гостей міста актив.

Так, завдяки приватизації, мешканці міста та його відвідувачі отримають ще один об’єкт, який надаватиме якісні медичні послуги в новому діагностичному центрі. Скільки коштів планує інвестувати в приватизований актив та коли очікувати на відкриття – про це в розмові із новим власником.

Пане Романе, як Ви дізналися про можливість приватизації на онлайн-аукціонах?

Я цікавився цим питанням давно, постійно моніторив інформацію про аукціони. І, нарешті, в січні 2021 року,  знайшов приміщення, яке підійшло за всіма критеріями – і технічно, і за місцем розташування. 

Чи були труднощі з доступом до інформації або об’єкту на етапі збору даних? 

Жодних труднощів не виникло. Вся інформація про актив доступна 24/7 у віртуальній кімнаті даних. Фонд державного майна забезпечив і доступ до об’єкту, і максимальну прозорість всіх процесів. 

Чи плануєте в майбутньому брати участь в аукціонах?

Досить складно відповісти. Поки що я займаюсь модернізацією вже придбаного активу, попереду дуже багато роботи. Проте після запуску все можливо.

Поділіться, будь ласка, вашими планами щодо придбаного об’єкту. На які нові послуги можуть очікувати мешканці та гості Львівщини? 

Попит створює пропозицію. Не зважаючи на те, що більшість свого життя я присвятив будівельному бізнесу, саме під час карантину з’явилася ідея створити сучасний медично-діагностичний центр. Ми плануємо надавати дійсно якісні та доступні послуги мешканцям міста та області, для того щоб приватною медициною міг користуватися кожен бажаючий. 

Чи будете інвестувати в об’єкт? Яку суму інвестицій плануєте спрямувати в модернізацію активу?

Звісно. Приміщення, яке я приватизував, знаходилося у занедбаному стані, а створення медично-діагностичного центру потребує значних інвестицій. Виготовлення технічної документації, капітальний ремонт, закупівля сучасного медичного обладнання – на сьогодні мова йде про інвестиції близько 5 мільйонів гривень.

Скільки плануєте створити робочих місць?

Плануємо створити більше 10 робочих місць для лікарів і медичного персоналу. 

А коли містяни зможуть скористатися новими якісними медичними послугами?

Вже зараз відбувається активна модернізація приватизованого активу. У жовтні 2021 року я з радістю запрошу містян, а також представників Фонду держмайна на урочисте відкриття нового медично-діагностичного центру. 

Чи вважаєте сплачену ціну справедливою і ринковою, а пропозицію – вигідною?  

Чесно кажучи, якщо говорити про технічний стан цього об’єкта, то ціна була трохи зависока. Проте такий актив я шукав уже давно – локація та проектування будівлі  стали визначальними аргументами на користь прийняття рішення про приватизацію цього об’єкта, оскільки медично-діагностичний центр передбачає наявність коридорної системи, окремої каналізації і тд. Тому я дуже радий, що знайшов саме цей об’єкт. 

_________________________

Ми домовилися з Романом про інтерв’ю восени цього року, після відкриття нового медично-діагностичного центру на Львівщині.

Фонд державного майна України запрошує усіх брати участь у прозорій приватизації, адже це зручний та вигідний механізм інвестицій у власну справу!

Як вигідно купити об’єкт малої приватизації?

Дізнайтесь про 7 простих кроків.Щодня Фонд державного майна готує нові об’єкти для прозорої приватизації по всій території України — як в обласних центрах, так і в невеликих містах і селищах. Для кожної області підготовлено своє інвестиційне меню, у якому присутні як великі єдині майнові комплекси, пакети акцій підприємств, так і окремі невеликі об’єкти.

Залишити відповідь