«Велика приватизація в’язниць»: Ірпінський виправний центр на прозорому аукціоні

16 квітня 2021 року відбудеться онлайн-аукціон з приватизації окремого майна державної установи «Ірпінський виправний центр (№132)», що розташована в смт Коцюбинське Київської області.

Об’єкт приватизації представляє собою комплекс будівель та споруд загальною площею 28141,7 м² і знаходиться в самому центрі Коцюбинського – на вулиці Залізничній, 1. Загальна площа ділянок, які займає установа, – 8,3 га.

Ірпінський виправний заклад припинив свою профільну діяльність в серпні 2019 року. Утримувати закриті установи, що не функціонують, є невигідним для держави, оскільки це мільйони гривень видатків щороку.

Разом із тим, об’єкт має чудовий інвестиційний потенціал. Навколо зведений новий житловий масив, поруч – великий парк. Відстань до столичної станції метро «Академмістечко» – лише 6 км.  Поруч є залізнична гілка та станція «Біличі», що дозволить новому власнику забезпечити чудову логістику.

На об’єкті наявні водопостачання та каналізаційна мережа, електропостачання здійснюється двома підстанціями: 700 та 490 кВт.

Приватизація відбувається в рамках спільного проекту Фонду державного майна та Міністерства юстиції України, який передбачає виставлення на прозорі онлайн-аукціони майна 35-ти виправних закладів, що не працюють.

Приватизація «законсервованих» виправних центрів не тільки позбавить державу збитків і стане джерелом надходження до бюджету, а й дозволить створити сучасні виправні центри з покращеними умовами утримання, умовами праці для персоналу та високим рівнем безпеки для суспільства.

Стартова ціна окремого майна державної установи «Ірпінський виправний центр (№132)» на онлайн-аукціоні складає 110 105 794 грн, а прийом заявок на участь в онлайн-аукціоні триватиме до 15 квітня.

Більш детально про цей об’єкт приватизації: https://bit.ly/2PkAWYh 

Залишити відповідь