Чернігів: вартість АТ «Хімтекстильмаш» зросла у 17 разів на прозорому аукціоні

31 березня відбувся онлайн-аукціон з приватизації державного пакету акцій (100%) АТ «Хімтекстильмаш», за результатами якого до держбюджету мають надійти 17 млн грн.

За право власності на актив на відкритих торгах змагалися троє учасників, які збільшили ціну у 17 разів – зі стартових 994 819 грн до 17 000 000 грн.

Підприємство, яке знаходиться в Чернігові, займалося дослідженнями та експериментальними розробками у сфері природничих і технічних наук. Серед його  продукції можна виділити вальцьові верстати, машини та обладнання для харчової промисловості і переробки продукції, виробництва ниток тощо.

Водночас, в останні роки левову частку прибутків підприємство отримувало від здачі майже третини приміщень в оренду під офіси, склади, гаражі тощо.

Одна з основних цілей, які переслідує Фонд державного майна під час приватизації такого роду об’єктів – це перетворення непродуктивних активів у продуктивні шляхом залучення компетентного інвестора на прозорому аукціоні. 

Згідно з приватизаційними умовами, новий власник зобов’язаний погасити заборгованість, що утворилася на АТ «Хімтекстильмаш» та забезпечити соціальні гарантії працівникам.

Інформація про найближчі приватизаційні аукціони: https://bit.ly/2Nuqlcr 

Залишити відповідь