Фонд держмайна та один з найбільших у світі інвестиційних фондів «Мубадала» (ОАЕ) уклали Меморандум про наміри співпраці

Голова Фонду державного майна України Дмитро Сенниченко підписав Меморандум про наміри з співпраці з одним із найбільших інвестиційних фондів світу Mubadala, в рамках офіційного візиту Президента України Володимира Зеленського в Об’єднані Арабські Емірати. 

За словами Голови Фонду, підписаний меморандум спрямований на заохочення участі еміратської сторони в програмі прозорої приватизації та інших інвестиційних проектах. 

Разом з програмою приватизації обговорювалися проекти залучення інвестицій в розвиток високотехнологічної промисловості в Україні

«Українській делегації вдалося укласти меморандуми та контракти на понад $3 мільярди. Діапазон проєктів – від агрохабів до блокчейн-технологій. Прозорі реформи та чесні процеси, разом з величезним потенціалом нашої країни, формують нову Україну – створюють вікно можливостей та залучають сталі інвестиції», – заявив Дмитро Сенниченко.

Він також зазначив про те, що укладений меморандум свідчить про реальну зацікавленість міжнародних інвесторів в українських активах. 

«Залучення інвестицій – ключ до економічного зростання України. Підписання меморандуму про наміри інвестувати в Україну з державним інвестиційним фондом Mubadala уряду Абу-Дабі – надзвичайно важливий крок у відкритті шляху масштабних інвестицій із Західної Азії, – заявив Дмитро Сенниченко та додав, що вікно можливостей наразі відкрите, тому не зволікаємо з його задіянням».

Залишити відповідь