У Фонді держмайна відбувся круглий стіл на тему “Приватизація – драйвер розвитку ринку нерухомості Києва”

5 лютого у Фонді держмайна відбулось засідання круглого столу на тему “Приватизація – драйвер розвитку ринку нерухомості Києва” за участі заступника голови ФДМУ Тараса Єлейка та експертів ринку нерухомості.

Під час заходу відбулася презентація низки столичних об’єктів, заплановних до приватизації в I-II кварталах 2021 року, серед яких: АТ “Перший київський машинобудівний завод” (“Більшовик”), ЄМК ДП “Київський державний НДІ текстильно-галантерейної промисловості”, ЄМК ДП “Державний резервний насіннєвий фонд України”, ЄМК ДП “НТЦ “Плазмотрон” Інституту електрозварювання ім. Є.О. Патона НАНУ”, ЄМК ДП “Електронмаш”, “Ірпінський виправний центр (№132)” та інші.

“План надходжень від приватизації у 2020 році був перевиконаний більш ніж в 6 разів – Фондом держмайна проведено аукціонів на понад 3 млрд грн. Цього року ми маємо ще амбітніші цілі – план на 2021 рік становить 12 млрд грн, і я переконаний в тому, що є всі можливості для досягнення цієї планки”, – зазначив Тарас Єлейко.

Заступник голови ФДМУ запросив потенційних інвесторів до участі в приватизаційних аукціонах.

“Ми збираємо та розкриваємо всю інформацію на сайті privatization.gov.ua, є віртуальні кімнати даних по кожному об’єкту. Ми максимально налаштовані до співпраці і готові відповісти на всі запитання. Аукціони відбуваються онлайн, що забезпечує рівність усіх учасників під час торгів”, – запевнив Тарас Єлейко.

В засіданні круглого столу взяли участь представники компаній CBRE Ukraine, EY Україна, CMS Cameron McKenna, KPMG Ukraine, Cushman Wakefield, Colliers International Україна, RE/MAX Central, а також потенційні інвестори, представники ЗМІ та всі бажаючі, що мали змогу спостерігати за подією завдяки онлайн трансляції та ставити свої запитання. 

Запис круглого столу можна переглянути за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=XUqjdf9C1aA&feature=emb_err_woyt

Залишити відповідь