Білоцерківський завод «Еталон» буде виставлений на прозорий онлайн-аукціон у лютому 2021 року

Фонд державного майна України планує виставити ДП «Білоцерківський завод «Еталон» на прозорий приватизаційний аукціон у лютому 2021 року. Відповідне оголошення буде опубліковано на офіційному веб-сайті Фонду та порталі приватизації https://privatization.gov.ua/ вже в січні – про це повідомив начальник Регіонального відділення Фонду державного майна України по Київській, Черкаській та Чернігівській областях Вадим Курило під час візиту на підприємство.

Вадим Курило нагадав, що раніше завод «Еталон» був найбільшим виробником дозиметричної апаратури та приладів.«Вже понад 10 років дозиметри тут не випускаються, а діяльність заводу більшою мірою зводиться до здачі в оренду приміщень. Але завдяки працівникам, які залишились на підприємстві, вдалося зберегти обладнання та підтримувати його в робочому стані», – розповів він.

За словами начальника Регіонального відділення Фонду, сьогодні завод представляє великий інвестиційний інтерес. Майновий комплекс охоплює земельну ділянку площею близько 3 га, а також 7 виробничих та адміністративних будівель загальною площею понад 12 тисяч кв м. «Такі фактори, як близькість до Києва, зручне транспортне сполучення та розвинута інфраструктура поряд надають даному об’єкту приватизації значної інвестиційної привабливості», – додав Вадим Курило.

Зі свого боку IR-експерт (Investor relations експерт) Офісу сталих інвестицій Фонду Фелікс Титаренко зазначив, що білоцерківський завод «Еталон» є одним з найбільш привабливих для інвесторів об’єктів приватизації в регіоні. «У нас є з чим порівняти, — зазначив Фелікс Титаренко. – Цього року Фонд держмайна провів понад 2 тисячі приватизаційних аукціонів, за результатами яких до бюджету мають надійти близько 3 мільярдів гривень. В середньому ціни на аукціонах зростали вдвічі. При цьому далеко не всі об’єкти були в такому гарному стані».

Зростання ціни на аукціонах відбувалося насамперед завдяки новим прозорим правилам приватизації, які з вересня 2019 року запроваджує нова команда Фонду. «Всі аукціони проходять онлайн. Вся інформація про об’єкт доступна на сайті приватизації, а також у кімнатах даних. А отже кожен охочий може отримати детальну інформацію про об’єкт та взяти участь в торгах», – підкреслив представник Офісу сталих інвестицій.

Він додав, що Фонд держмайна очікує високу конкуренцію на аукціоні та значне зростання ціни. Як результат, це забезпечить більше надходжень до державного і місцевого бюджетів, створення робочих місць та інвестиції у розвиток місцевої громади.

Зі свого боку начальник Регіонального відділення Фонду по Київській, Черкаській та Чернігівській областях Вадим Курило закликав всіх потенційних інвесторів залучатись до приватизації заводу.

Залишити відповідь