Приватизація Кобиловолоцького МПД та зберігання спирту – відмітка в мільярд від приватизації спиртових активів подолана

23 грудня 2020 року відбувся онлайн-аукціон з приватизації Кобиловолоцького місця провадження діяльності та зберігання спирту на суму 81 750 101 грн.

Таким чином, за результатами проведених онлайн-аукціонів з приватизації спиртових активів, яку реалізовує Фонд державного майна України в рамках демонополізації спиртової галузі, до бюджету мають надійти більше 1 млрд грн.

За рахунком це вже 16-й успішний онлайн-аукціон з приватизації об’єктів ДП «Укрспирт», майбутні власники яких, після підписання угод купівлі-продажу та проведення розрахунку, отримають можливість стати учасниками нового ринку виробництва спирту.

На участь в аукціоні зареєструвалися 5 учасників, які в ході прозорих та конкурентних торгів збільшили ціну більш ніж втричі від стартової – з 25,9 млн грн до 81,75 млн грн.

Це стало можливим завдяки забезпеченій Фондом державного майна якісної підготовки та проведення прозорих приватизаційних аукціонів, що гарантує кожному потенційному інвестору чесні та єдині для всіх правила.

«Вже на цьому етапі можна говорити про успіх проєкту демонополізації галузі виробництва спирту, а подальше залучення інвесторів через приватизацію дозволить збільшити конкуренцію на новому ринку, що мотивуватиме його учасників інвестувати в модернізацію підприємств та у створення нових високотехнологічних робочих місць», – заявив Голова Фонду державного майна України Дмитро Сенниченко.

За його словами, перший мільярд від приватизації спиртових активів це важлива віха, але не фінал – адже попереду проведення наступних онлайн-аукціонів об’єктів з переліку ДП «Укрспирт» та концерну «Укрспирт».

Довідково 

Законом про державне регулювання виробництва та обігу спирту передбачено, що до середини 2021 року приватний інвестор має єдиний спосіб розпочати виробництво спирту в Україні – приватизувати державні потужності на прозорому аукціоні.

Залишити відповідь