Фонд держмайна оголосив перші приватизаційні аукціони серпня

В серпні Фонд держмайна планує виставити на приватизацію 41 об’єкт, з яких 14 —  державні підприємства та пакети акцій, інші — склади, адмінбудівлі, гаражі, тощо.

Кількість запланованих аукціонів в областях:

  • Рівненська  — 8 об’єктів;
  • Дніпропетровська, Чернігівська  — по 5 об’єктів;
  • Волинська, Львівська, Тернопільська, Полтавська  —  по 3 об’єкти;
  • Вінницька, Житомирська, Одеська — по 2 об’єкти;
  • м. Київ, Кіровоградська, Хмельницька, Черкаська, Чернівецька — по 1 об’єкту.

ТОП-3 найцікавіші пропозиції приватизації найближчих тижнів:

Білгород-Дністровський морський торговельний порт розташований на західному березі Дністровського лиману. Актив розміщений на 59 гектарах основної виробничої території порту та понад 5 гектарах території портового пункту Бугаз, розташованому в селищі Затока. Стартова ціна  — 184,9 млн грн, дата проведення торгів — 7 серпня. Посилання на аукціон: https://cutt.ly/owsNy9eZ.

ТОВ “ІНВЕСТАГРО” – аграрне підприємство, яке спеціалізується на вирощуванні зернових та бобових культур, насіння олійних культур. Це санкційний актив, конфіскований Україною. До складу активу входять 25 об’єктів нерухомого майна та 12 об’єктів рухомого майна, штатна чисельність працівників становить 27 осіб. Стартова ціна — 55 млн грн, дата проведення торгів — 10 серпня. Посилання на аукціон: https://cutt.ly/owsNfARz.

Нігинський кар’єр налічує 38 об’єктів нерухомості загальною площею 15 491 м² та 34 одиниці транспортних засобів та спеціальної техніки. Підприємство розташоване на трьох земельних ділянках загальною площею 79,6 га. Основний вид діяльності ДП  — добування декоративного та будівельного каменю, вапняку, гіпсу, крейди та глинистого сланцю. Важливим є те, що підприємство у своїх активах має виробниче обладнання. Стартова ціна — 13,1 млн грн, дата проведення торгів — 8 серпня. Посилання на аукціон: https://cutt.ly/EwsNbExq.

Крім цих об’єктів, щодо яких уже оголошено аукціони в системі Прозорро.Продажі, на серпневі торги можуть бути також виставлені Зарубинський спиртовий завод, Волиньторф, Івано-Франківський комбінат хлібопродуктів та інші об’єкти. Стежити за оголошеннями приватизаційних аукціонів можна на нашому сайті privatization.gov.ua або підписавшись на наш телеграм-канал — Приватизація в Україні.


Щоб взяти участь в онлайн-аукціоні, потрібно виконати кілька простих та швидких кроків: 

  1. знайти об’єкт на privatization.gov.ua
  2. зареєструватися на одному з майданчиків, який акредитований у торговельній системі Прозорро.Продажі;
  3. підготувати пакет необхідних документів;
  4. сплатити гарантійний та реєстраційний внески;
  5. подати свою цінову пропозицію.
     

Якщо серед актуальних пропозицій ви не знайшли омріяний об’єкт, то ініціювати приватизацію можна самостійно. Коротка інструкція, як це зробити, за посиланням  — https://bit.ly/3rTwnCg.

Залишити відповідь