Понад пів мільярда гривень інвестицій – підсумки приватизаційних аукціонів ФДМУ в липні

У липні сума переможних ставок на приватизаційних аукціонах об’єктів від ФДМУ сягнула 521 млн грн (вдвічі більше, ніж за попередній місяць). Фінальна вартість активів у 3,5 раза перевищила стартову ціну. Загалом було продано 53 об’єкти державного майна.

Найбільшими активами липня, які було приватизовано на аукціонах ФДМУ в електронній системі Прозоро.Продажі, стали:

  • підприємство “Рівнеторф”, ціна якого зросла у 4 рази – до 205 млн грн – за конкуренції 12 учасників; 
  • Новосілківський спиртзавод, переможна вартість якого зросла у 3 рази – до 90 млн – за конкуренції 5 учасників;
  • комплекс підприємства “Урожай” на Одещині, за який змагалися 22 учасники та збільшили вартість активу до 65 млн грн.

У 53 аукціонах взяли участь 385 підприємців — в середньому близько 7 учасників на кожний аукціон. Найбільшу кількість учасників зібрали аукціони з приватизації майна ДП “Укрспирт” у Тернопільській області (29 учасників) та гаражів в Хмельницькому (29 учасників).

ТОП-3 регіональні відділення ФДМУ за обсягами залучення інвестицій в липні: Рівненська та Житомирська області (206,3 млн грн), Івано-Франківська, Чернівецька та Тернопільська області (100,6 млн грн), Львівська, Закарпатська та Волинська області (95,4 млн грн).

Приватизаційні аукціони Фонду держмайна – це наближення нашої Перемоги та підтримка економічного фронту України, адже всі кошти, які залучає ФДМУ, йдуть на підтримку Сил Оборони. 

Детальніше про наступні аукціони та цікаві лоти для приватизації – на privatization.gov.ua, а також у телеграм-каналі Фонду держмайна «Приватизація в Україні».

Залишити відповідь