«Інвестиції — ключова складова відбудови та відновлення української економіки», — Голова ФДМУ на зустрічі з послами країн G7 та ЄС

Голова Фонду держмайна Рустем Умєров провів зустріч з послами країн «Великої сімки» (G7) та ЄС.

Голова ФДМУ подякував партнерам за підтримку та розповів керівникам дипмісій про здобутки команди за останні півроку. Економічний ефект від малої приватизації склав 3,7 млрд грн. Також ФДМУ вивів в прибуток 77 підприємств, змінив неефективний менеджмент на 90 підприємствах, погасив зарплатні борги 6000 робітників.

Рустем Умєров поділився планами ФДМУ — запровадити міжнародні стандарти корпоративного управління (OECD / G20 Principles), запустити виробництва та нові індустрії, відновити Велику приватизацію. 

Також Голова ФДМУ запросив іноземних партнерів залучати бізнес інвестувати в Україну. «Інвестиції — ключова складова відбудови та відновлення української економіки», — сказав Рустем Умєров.

Окремо на зустрічі обговорили питання передачі функцій управління російським майном Фонду держмайна. На прикладі конфіскованих активів ФДМУ вже показав готовність та спроможність реалізувати санкційні активи на користь України.

Залишити відповідь