ФДМУ виставить на приватизацію Демурінський ГЗК та Миколаївський глиноземний завод — Голова ФДМУ Рустем Умєров в інтерв’ю Forbes Ukraine

Фонд державного майна України готується виставити на приватизацію Демурінський гірничо-збагачувальний комбінат, який належав російському бізнесмену Михайлу Шелкову. Про це в інтерв’ю Forbes Ukraine заявив Голова ФДМУ Рустем Умєров.

Також ФДМУ веде роботу з прийняття в управління інших активів російських бізнесменів, наприклад, Володимира Євтушенкова чи Олега Дерипаски.

«‎Юридично в управління ФДМУ Миколаївський глиноземний завод ще не дійшов. Як тільки отримаємо його в управління, плануємо швидко виставляти на аукціон»‎, — сказав Рустем Умєров.

Загалом на підготовку обʼєкта до приватизації потрібно від 60-90 днів, додав Голова ФДМУ. Реально почати приватизацію заводу у другому-третьому кварталі цього року, очікує Рустем Умєров.

«‎Якщо держава передасть нам інші російські активи, які будуть конфісковані рішенням суду, будемо виставляти їх на приватизацію. По всім кейсам ми рухаємося максимально швидко»‎, — заявив Голова Фонду держмайна.

Залишити відповідь