“Всі кошти від аукціонів спрямовуються виключно на обороноздатність держави”, – Заступниця Голови ФДМУ Яна Матієва

23 січня Фонд держмайна провів приватизаційний аукціон, на якому продав львівський готель “Власта” за 115 млн грн. Переможну ціну вдалося підняти в 16 раз через великий попит на цей актив, пояснила в ефірі телемарафону «Єдині новини» Заступниця Голови ФДМУ Яна Матієва.

“На сьогодні всі кошти від аукціонів перераховуються до держбюджету і спрямовуються виключно на обороноздатність нашої держави”, – заявила вона.

Фонд держмайна виставив готель “Власта” на підставі закону “Про приватизацію державного і комунального майна” та через його збитковість. В 2020 році він отримав 251 тис. грн чистого збитку, в 2021 році – 78 тис. грн,  за січень-вересень 2022 року – 421 тис. грн.

“Закон не дозволяє передавати нам майно на соціальні чи благодійні потреби, – сказала Яна Матієва. – Готель можна було придбати виключно на аукціоні”.

Нагадаємо, готель “Власта” розташований в 12-ти поверховому будинку і має 157 номерів різних категорій та конференц-хол на 80 людей. Він зручний для туристів, бо розташований в 15 хвилинах ходьби від історичного центру міста. Відомий Оперний театр всього за 1,5 км від нього.

Залишити відповідь