За тиждень Фонд держмайна залучив на приватизаційних аукціонах 207 млн грн інвестицій

Протягом 16-20 січня Фонд держмайна провів 7 приватизаційних аукціонів за участі 35 осіб. Загальна сума переможних ставок на них склала 207 млн грн. На торги були виставлені адміністративні будівлі, господарські приміщення та морський порт — перший такий об’єкт в історії приватизації в Україні.

За головний лот тижня порт “Усть-Дунайськ” змагалися вісім підприємців. Переможець запропонував за нього 201 млн грн. Це в 3,3 рази більше стартової ціни.

Нагадаємо, порт відновив роботу 1 квітня. З того часу перевалив на експорт понад 150 тис. тонн зерна при проєктній спроможності 4,1 млн тонн. Фактично сьогодні порт працює лише на 5% своїх потужностей.

Крім того, розгорнулось змагання за адміністративний будинок стадіону на Тернопільщині. Переможець з-поміж 14 учасників запропонував за об’єкт 3,6 млн грн за стартової ціни 11 тис. грн.

На наступний тиждень Фонд держмайна запланував 16 приватизаційних аукціонів. Наприклад, підприємці зможуть купити львівський готель “Власта” на 157 номерів різних категорій. Він розташований в 15 хвилинах ходьби від історичного центру Львова. Відомий Оперний театр всього за 1,5 км від нього.

Також на наступному тижні підприємці зможуть придбати офісну будівлю з трансформаторною підстанцією у центрі Дніпра, 9-ти поверхову будівлю на лівому березі Києва, Вашківський спиртовий завод на Буковині тощо.

Дізнавайтеся більше про ці об’єкти за посиланням на privatization.gov.ua. Там же можете ознайомитися із переліком інших об’єктів, які готуються до приватизаційних аукціонів.

Залишити відповідь