Спиртзавод зі шляхами до Молдови, Румунії та обласних центрів заходу України: приватизаційний аукціон відбудеться 27 січня

27 січня Фонд держмайна проведе аукціон з приватизації Вашківського спиртзаводу у Чернівецькій області. Стартова ціна — 3,8 млн грн.

Спиртзавод знаходиться за 40 км від Чернівців та близько 70 км від державного кордону України. Транспортна розв’язка дозволяє здійснювати перевезення до обласних центрів Заходу України, Румунії та Молдови через шляхи Р62, М19 та Н10.

На базі спиртзаводу можна розгорнути виробництво спиртних напоїв, ліків та косметики. Також майно підприємства призначене для зберігання та обробки сировини для хлібопекарської продукції.

Єдиний майновий комплекс включає у себе 32 об’єкти, сукупна площа яких становить 19 774 м². До цих об’єктів належать: 

  • будівлі виробничого корпусу, млину, насосної станції, дріжджобродильної, адміністративно-побутовий корпус, зерноскладу, трансформаторна, будівля млину, кафе, спиртосховища, вагової, складів, солодовні, сараю, картоплесховища, хлораторної;  
  • приміщення їдальні, котельні, розливного цеху, очисного цеху, центрального складу, купажного цеху, спиртосховище, мазутне господарство, залізнодорожний тупик, нафтозлив, бардяна яма, 2 гноєсховища, силосні ями, 2 артескважини;
  • незавершені будівництва очисних споруд та цеху заморожених продуктів. 

Також тут наявні 12 транспортних засобів – легкові, вантажні та спецтехніка.

Майно перебуває у задовільному стані та знаходиться за адресами: Вижницький р-н, м. Вашківці, вул. Шевченка, 5 (головний корпус), вул. Соборна, 2-В, вул. Базарна, вул. Лісова та Новоселицький р-н., Новоселиця, вул. Горького, 8.

Взяти участь в аукціоні – https://bit.ly/3IFaF01. Реєстрація триває до 26 січня.

Детальна інформація щодо майна, що підлягає приватизації та умови приватизації за посиланням — https://bit.ly/3k8xJtW

У 2022 році активи спиртової галузі в Україні мали великий попит: з вересня Фонд держмайна провів 12 аукціонів з продажу спиртзаводів. Переможці торгів запропонували понад 849 млн грн за ці об’єкти, що втричі більше від сукупної стартової вартості. За 9 з них переможці аукціонів уже внесли кошти та підписали відповідні договори купівлі-продажу.

Найближчий же аукціон приватизації активу спиртової галузі – Сторонибабського спиртового заводу – відбудеться 12 січня.

Аби дізнаватися про найцікавіші пропозиції підписуйтесь на наш телеграм канал Приватизація в Україні.

Залишити відповідь