Майже в 12 раз зросла ціна на головному приватизаційному аукціоні тижня

23 грудня Фонд держмайна провів приватизаційний аукціон з продажу державного 50%-ого пакету акцій «Машинобудівного виробничого об’єднання «Оріон». За право викупити цей актив змагалися шість компаній. Переможна цін зросла майже в 12 раз до 80 млн грн. Компанія-переможець «Курортний».

Раніше «Оріон» виробляло компресори для холодильників. Площа нерухомого майна складає 39 511 м². Зараз основне джерело доходів – передача в оренду приміщень заводу. Наприклад, на базі одного з цехів працює заклад громадського харчування.

Продаж «Оріону» – не єдиний успішний аукціон цього тижня. Наприклад, Фонд держмайна продав об’єкт незавершеного будівництва на Дніпропетровщині за ₴3,7 млн і будівлю церкви на Чернігівщині за ₴1,2 млн.

Загалом за період 19-23 грудня Фонд держмайна провів 19 аукціонів малої приватизації із загальною сумою фінальних цін у ₴89 млн. Намагалися виграти торги 60 учасників.

Останнього тижня цього року очікується проведення 16 аукціонів малої приватизації. Також вже виставлені перші лоти приватизаційних аукціонів 2023 року. Запрошуємо інвесторів ознайомитися з переліком цих об’єктів на сайті https://privatization.gov.ua та брати участь у їх приватизації.

Залишити відповідь