Як прозора приватизація допомогла сім’ї з Чернівецької області побудувати будинок мрії

На сьогодні близько 6 мільйонів українців живуть в орендованих домівках, тобто майже кожен 7 українець потребує власного житла. Що ж стосується молоді, яка планує створити сім’ю, власні домівки мають лише третина з них. Для молодих сімей житлове питання завжди стоїть гостро, переважна більшість з них хоче  бути незалежними, жити окремо від батьків. Так було і з героїнею нашої сьогоднішньої історії успіху. 

Родина пані Інни, як і багато інших молодих українських сімей, мріяла про власну домівку. На шляху до реалізації своєї мрії сім’я з смт Путила Чернівецької області працювала, відкладала гроші та шукала об’єкт для побудови свого помешкання. Та з часом вони знайшли варіант, який зацікавив привабливою ціною та зручним розташуванням, а прозорі і чесні правила приватизації стали одним із вирішальних факторів, що сприяли участі в аукціоні.
Під час пошуків місця для побудови своєї оселі, сім’я звернула увагу на можливість приватизувати об’єкт державного майна. Чоловік пані Інни вже мав досвід з приватизації держмайна для розширення своєї власної справи. Зараз майбутній дім родини Мороз знаходиться в стані капітального ремонту. Згодом, після завершення ремонтних робіт, об’єкт стане новим домом для родини Інни Дмитрівни. Детально про свою історію приватизації пані Інна розповідає в інтерв’ю:

Розкажіть, будь ласка, що саме вас зацікавило в об’єкті?

У першу чергу ціна була непогана. Взагалі ми невелика сім’я, яка має небагато грошей і на аукціоні була для нас прийнятна цінова пропозиція. Це по-перше, а по-друге, ми давно вже шукали, що купити. Знайшли цей аукціон, взяли участь і нам так пощастило, що ми перемогли.

Чи проводили Ви вже ремонтні роботи об’єкту? Чи є ще в планах покращення?

Так, були зроблені роботи, серед яких: перекрита покрівля будинку, замінені вікна і двері, пошпакльовані стіни, побудована підлога. Всередині були повністю проведенні всі необхідні роботи. На вулиці поки що утеплили верхню частину будинку і залишилось провести такі ж роботи на нижній частині. Також, зробили  каналізаційну систему.

Поділіться Вашими подальшими планами на об’єкт? 

Ми плануємо житловий будинок, щоб проживати своєю родиною. Він зараз вже на стадії завершення, всередині залишились певні незначні роботи. Плануємо змінювати цільове призначення на житловий будинок, оскільки зараз об’єкт зареєстрований як комунальна установа. Наша місцева влада проводила сесію, на ній повинно вирішуватися наше питання і нам спочатку дадуть землю в оренду, тому ми чекаємо на це рішення. 

Які Ваші враження щодо процедури проведення аукціону? Чи все було зрозуміло? 

Враження лише позитивні. Саме така процедура приватизації мені сподобалася. Це і вигідно, і дешевше придбати дійсно непоганий об’єкт. 

Чи була конкуренція на торгах?

Так, конкуренція була. На аукціоні ми були не одні, було ще декілька учасників., Проте, наш крок став вирішальним і ми вклалися в суму, яку планували витратити.

Що б Ви порадили людям, які вагаються брати участь в аукціонах з приватизації?

Я б порадила не боятися і брати участь. Я – однозначно рекомендую онлайн-аукціони. Це зручно і зовсім недорого, тому ми дуже задоволені!

Випадок пані Інни є гарним прикладом того, як прозора приватизація може задовольнити безліч потреб людей з різними цілями. Незалежно від масштабу планів на приватизований об’єкт, незалежно від виду діяльності чи початкового капіталу, – прозорі аукціони з приватизації доступні усім.

Як вигідно приватизувати об’єкти?

Дізнайтесь про 7 простих кроків.

Щодня Фонд державного майна готує нові об’єкти для прозорої приватизації по всій території України — як в обласних центрах, так і в невеликих містах і селищах. Для кожної області підготовлено своє інвестиційне меню, у якому присутні як великі єдині майнові комплекси, пакети акцій підприємств, так і окремі невеликі об’єкти.

Залишити відповідь