Аукціон з приватизації ДП “Електронмаш” фінішував з результатом 970 млн гривень

Сьогодні, 12 листопада відбувся онлайн-аукціон з приватизації державного підприємства “Електронмаш”. Торги проводилися у системі Prozorro.Продажі, а всі бажаючі могли спостерігати за прозорим перебігом подій наживо завдяки організованій Фондом держмайна прямій трансляції.

“Я постійно наголошую на тому, що такі кейси не поодинокі. Фонд держмайна за два роки провів тисячі аукціонів на суму понад 5,5 млрд грн. Та головне, що завдяки приватизації об’єкти по всій країні оживають”, – розповів Голова Фонду держмайна Дмитро Сенниченко.

За право власності на актив боролися 22 учасників, кожен з них під час торгів міг підвищувати ставки протягом трьох раундів. У ході онлайн-аукціона ціна на завод “Електронмаш” зросла у 14,5 разів від стартової, яка була встановлена на рівні балансової вартості в розмірі  66,7  млн гривень, до 970 млн гривень.

За словами Голови Фонду державного майна України Дмитра Сенниченка, зволікання з приватизацією й намагання кожен об’єкт “вичистити” – зробити ефективним, розібратися з боргами та судами, призведе до остаточного знищення активів.

“Як і “Електронмаш” – таких об’єктів багато, і це ще не найгірший випадок. Якщо ще чекати, приватизувати, можливо, вже буде нічого. Щоб позбавити державу тягаря, усі непрофільні активи слід приватизувати на прозорих аукціонах та дати бізнесу займатися бізнесом”, – заявив Дмитро Сенниченко.

Таке зростання ціни стало результатом прозорих та конкурентних торгів. Кожен потенційний інвестор мав можливість ознайомитися з усією інформацією про актив на нами створеному сайті privatization.gov.ua та ухвалити рішення про участь у аукціоні. До початку торгів ніхто не знав про кількість учасників та не міг ідентифікувати їх аж до завершення торгів, саме це дозволяє забезпечити рівні можливості для всіх учасників аукціону та унеможливлює будь-який сторонній вплив. 

Голова Фонду держмайна акцентував на тому, що держава повинна бути справедливим суддею і стежити за дотриманням законодавства для того, аби економіка України розвивалася і могла залучати масштабні інвестиції.

Нагадаємо, ДП “Електронмаш” був одним з найпотужніших підприємств із виготовлення електронно-обчислювальних машин в СРСР і на сьогодні є перспективним активом у столиці України. Розташований об’єкт на земельній ділянці площею 13,76 га та налічує 107 тис. м² будівель та споруд. 

Залишити відповідь