Дмитро Сенниченко оголосив про початок аукціону з приватизації заводу “Більшовик” – відкриті торги офіційно розпочато

27 жовтня 2021 року Голова Фонду державного майна України Дмитро Сенниченко оголосив про початок аукціону з приватизації АТ “ПКМЗ” (завод “Більшовик”). 

Так, після оголошення правил проведення торгів ліцитатором, у відповідності до законодавства, всі учасники мають право пропонувати свої ставки на конкурентних торгах. 

Аукціон відбувається з підняттям табличок і озвученням пропонованої ціни. 

За словами Голови Фонду державного майна України Дмитра Сенниченка, сьогоднішній аукціон відкриє нову сторінку в історії заводу – замість занедбаної території, інвестиції в успішний проект стимулюватимуть розвиток економіки.

“Сьогодні ми стали свідками історичної події – перший за 15 років аукціон великої приватизації стартував! Це означає, що основний принцип приватизації “перетворення непродуктивних активів на продуктивні” буде втілено в життя”, – заявив Дмитро Сенниченко.

Він також наголосив на тому, що завдяки приватизації соціальні права працівників будуть забезпечені в повному обсязі – заборона звільнень та повне погашення боргів з виплат зарплат і ЄСВ. А напівзруйноване, непрофільне для держави підприємство, більшість цехів якого давно простоюють зі зношеним на 80% обладнанням, отримає шанс на нове життя.

Фонд державного майна організував трансляцію ходу торгів у прямому ефірі, а також експертне обговорення за участі народних депутатів, преси та представників громадськості, які можуть коментувати хід аукціону. 

Пряма трансляція торгів доступна за посиланнями: https://fb.me/e/1VkYaXBfc та https://youtu.be/2lVfO4f2oKE . 

Нагадаємо стартова вартість АТ “Перший київський машинобудівний завод” (завод “Більшовик”) становить – 1,39 млрд грн.

Залишити відповідь