Дмитро Сенниченко взяв участь у відкритті Центрального автовокзалу Києва, який є активом приватизованого «Київпассервісу»

22 липня 2021 року Голова Фонду державного майна України Дмитро Сенниченко взяв участь у відкритті реконструйованого Центрального автовокзалу Києва, який є одним з активів приватизованого «Київпассервісу».

Участь у заході також взяли Міністр інфраструктури України Олександр Кубраков та директор «Компанії Укрпас» Максим Скляренко.

Міністр інфраструктури України зазначив про те, що з оновлення головної автостанції столиці розпочинається створення конкурентного автостанційного бізнесу в Україні, який надаватиме якісні послуги.

«Серед пріоритетів роботи нашої команди – прозора робота автовокзалів України. На жаль, в нашій країні існує велика проблема нелегальних автовокзалів та перевізників. На таких стихійних автостанціях немає жодних необхідних умов – самої будівлі автовокзалу, відповідно, зали очікувань, кас тощо. А це перш за все – питання безпеки пасажирів.

Ми будемо боротися з нелегальними автостанціями та одночасно підтримувати розвиток законних атестованих вокзалів. Наразі, ми напрацьовуємо необхідні для галузі нормотворчі зміни. У результаті, пасажири, держава та бізнес мають отримати єдині зрозумілі правила гри та взаємодії» – розповідає Олександр Кубраков, Міністр інфраструктури України.

Під час презентації Голова Фонду державного майна України акцентував увагу на тому, що «Київпас» є черговим успіхом прозорої приватизації за єдиними для всіх правилами.

«Онлайн-аукціон з приватизації «Київпассервісу» став початком нового, масштабного інфраструктурного проекту. Та завдяки системній реформі це вже типова історія для приватизації, яка перетворює непродуктивні активи на продуктивні. Більше двох тисяч прозорих аукціонів вже проведено Фондом держмайна, і по всій Україні оживають занедбані державні активи отримавши свого нового ефективного власника. Попереду сотні таких історій, тому далі буде!», – наголосив Дмитро Сенниченко.

Приватизувавши у березні 2020 року «Київпассервіс», до складу якого входили 6 автовокзалів у Києві та 18 в області, інвестор вже направив на модернізацію центрального автовокзалу 100 млн грн.

За словами Максима Скляренка, ще 20 млн грн було інвестовано в розробку ІТ-рішень, зокрема – омніканального сервісу з продажу квитків та автостанційного рішення, яке включає автоматизацію процесів, диспетчеризацію, інтегровану базу даних рейсів, обмін даними з автоперевізниками і іншими автостанціями, продажі квитків.

«У партнерстві із «Київпассервісом» ми перетворили Центральний автовокзал на «аеропорт для автобусів» – сучасний транспортний хаб, де пасажирам зручно та комфортно, є магазини, фудкорти, готель. Ми повністю змінили бізнес-модель, забезпечили прозорі умови співпраці для перевізників і вже запустили онлайн-сервіс із продажу квитків, з можливістю їх бронювання та викупу на автостанціях. Найближчим часом пропонуватимемо пакет IT-рішень з керування бізнесом для перевізників», – розповів директор «Укрпас» Максим Скляренко.

Залишити відповідь