Приватизація у центрі столиці. Нове життя “Центр-сервісу”

Київ – місто можливостей. В інвестиційному меню столиці кожен бажаючий може знайти перспективні активи на будь-який смак.  Цією можливістю скористалася і Колєснікова Наталя В’ячеславівна, яка нещодавно приватизувала об’єкт в самому центрі столиці – єдиний майновий комплекс державного підприємства “Центр-сервіс”. 

Приміщення цього підприємства знаходяться в урядовому кварталі – саме тут розташовані найбільш важливі державні інституції, такі як Будинок Уряду, Верховна Рада, Національний Банк та Офіс Президента України. Будівля має багату історію та є пам’яткою архітектури. 

Про майбутні плани щодо активу у центрі столиці та можливості для розширення власної справи далі в інтерв’ю з новим власником. 

Пані Наталю, розкажіть, будь ласка, про свій досвід підприємницької діяльності.

Я директор Товариства з обмеженою відповідальністю “Українська фруктово-овочева корпорація”. Оптову торгівлю фруктами й овочами ми розпочали ще у 2004 році, проте це не єдиний напрямок нашої діяльності –  ми також займаємось і зовнішньоекономічною діяльністю. Зараз ми плануємо розширення нашого бізнесу і хочемо запускати ще один напрям роботи, тому  було прийнято рішення про приватизацію цього об’єкту. 

Як ви дізналися про онлайн-аукціони і про можливість інвестувати через приватизацію? Чи мали досвід участі в приватизаційних аукціонах?

В нашій компанії є відділ аналітики, який постійно моніторить інформацію про можливості розвитку нашої компанії.  Інформацію про приватизацію цього об’єкту ми дізналися з сайту Prozorro. З Фондом державного майна ми співпрацювали вперше, проте залишились задоволені і маємо бажання співпрацювати й далі.

Щодо обраного об’єкту. Що вас зацікавило в ньому?

Безумовно перше, що зацікавило – це розміщення даного об’єкту. Приміщення знаходиться в самому центрі столиці. Разом із цим, на балансі приватизованого майнового комплексу є обладнання для пошивних майстерень. Також, будівля є пам’яткою архітектури, що є знаковим особисто для мене. Дуже хочеться її зберегти і відреставрувати.

Ви мали заздалегідь розроблений бізнес-план для цього об’єкту? 

Бізнес-плану одразу в нас не було. Ми вирішили спробувати взяти участь в онлайн-аукціоні з таким дійсно привабливим об’єктом. Перемога на аукціоні стала для нас своєрідним знаком. Тому зараз ми активно працюємо над розробкою бізнес-плану. І сподіваюсь, що вже навесні ми зможемо запустити наше виробництво. 

Розкажіть, будь ласка, в якому напрямі плануєте розширювати ваш бізнес?

Ми хочемо відновити та модернізувати основну діяльність “Центр сервісу”, а саме виробництво одягу. Особисто мене дуже зацікавило виробництво товарів із натуральної бавовни. Такі товари дуже цінуються в усьому світі, і в наших планах є створення саме такої продукції.  Ми хочемо підняти дану галузь в Україні і надати можливість українцям купувати якісну продукцію від вітчизняного виробника. 

Чи розпочали Ви вже інвестувати в цей об’єкт? Про які суми інвестицій може йти мова?

Поки що ми вирішуємо питання із усією документацією, адже приватизували ми об’єкт відносно нещодавно. Проте, за попередніми підрахунками , якщо враховувати і капітальний ремонт, і обладнання для потужного та якісного виробництва, то мова йде десь про мільйон доларів. 

Скільки робочих місць ви плануєте створити?

Про точні цифри зараз складно говорити, проте, якщо все й далі буде складатися так як треба, то мінімум 25-30 нових робочих місць ми створимо. 

Що стало вирішальним фактором щодо прийняття рішення про приватизацію?

Ми вирішили спробувати себе в новому напрямі, не будуючи глобальних планів. Ми мали велике бажання і все склалося, не дивлячись на конкуренцію на торгах.  Як я вже казала раніше, це стало для нас знаком щоб розпочати діяльність в новому напрямі. 

Вважаєте сплачену ціну за актив у центрі столиці ринковою?   

Враховуючи і площу, і стан приміщень, і наявні обладнання на балансі підприємства, і, особливо, його розміщення, то ціна на даний об’єкт була максимально ринкова. 

Плануєте ще брати участь в аукціонах? 

Ми обов’язково будемо розглядати пропозиції як з приватизації, так і з оренди державного майна. 

Щоб ви порадили людям, які тільки планують брати участь в онлайн-аукціонах і хочуть розпочати власну справу?

Перше, що можу порадити, то це не боятися власних сил та мрій. Дійсно, завжди варто давати шанс своїм ідеям. Друге, перед стартом нової справи через приватизацію державного майна раджу обов’язково отримати консультацію у юристів, щоб розуміти усі тонкощі і щоб в процесі приватизації не було несподіванок чи нюансів.  Завжди вірте в себе та в свою справу.  Шукайте нові можливості та модернізуйте вже існуючі, адже все нове – це добре забуте старе. 

Ми домовилися з пані Наталією про інтерв’ю після запуску виробництва.  Такі випадки, коли завдяки інвестиціям об’єкти отримують шанс на нове життя, дійсно є успішними історіями. 

Команда Фонду держмайна України щиро бажає успіху новому власнику та запрошує усіх долучатися до прозорої приватизації державного майна, інвестувати в об’єкти, та розпочинати власну справу!

Як вигідно купити об’єкт малої приватизації?

Дізнайтесь про 7 простих кроків.

Щодня Фонд державного майна готує нові об’єкти для прозорої приватизації по всій території України — як в обласних центрах, так і в невеликих містах і селищах. Для кожної області підготовлено своє інвестиційне меню, у якому присутні як великі єдині майнові комплекси, пакети акцій підприємств, так і окремі невеликі об’єкти.

Залишити відповідь