Аукціон з приватизації Караванського МПД та зберігання спирту: ціна зросла до 101 млн гривень

7 червня відбувся онлайн-аукціон з приватизації окремого майна Караванського місця провадження діяльності та зберігання спирту ДП «Укрспирт», за результатами якого до держбюджету мають надійти 101 млн грн.

За право власності на відкритих торгах змагалися троє учасників, які збільшили ціну в 4,4 рази зі стартових 23 100 540 грн до 101 000 000 грн.

Підприємство було засноване в 1837 році та пройшло чергову модернізацію в 2019 році. Активи зосереджені в двох селищах на Харківщині: Караван та Барчани.

Переможець аукціону має підписати протокол про результати аукціону, укласти договір купівлі-продажу і здійснити розрахунок – після цього процес приватизації об’єкту вважатиметься офіційно завершеним.

У разі, якщо переможець аукціону відмовляється підписувати протокол, сплачений ним гарантійний внесок у розмірі 2 310 053 грн буде перераховано до держбюджету, а право на підписання протоколу та укладання договору перейде до учасника, який зайняв друге місце.

Якщо ж і посівший друге місце учасник відмовиться від купівлі, то об’єкт буде в найкоротші терміни виставлений на новий аукціон без зменшення стартової ціни.

Загалом за результатами 2020-2021 років до державного бюджету мають надійти близько 1,5 млрд грн від приватизації спиртових активів, а найголовніше – розпочалося формування нового ринку спирту.
Детальніше про приватизацію спиртової галузі та найближчі аукціони: https://bit.ly/3uWLWLA

Залишити відповідь