Дмитро Сенниченко: «Велика приватизація в’язниць» в дії – аукціон приватизації майна Львівської колонії завершено з результатом 377,5 млн грн

В рамках спільного проекту Фонду держмайна та Мінюсту під назвою «Велика приватизація в’язниць» відбувся онлайн-аукціон з приватизації майна непрацюючої «Львівської виправної колонії (№48)» з переможною ставкою 377,5 млн грн. 

Приватизація цього об’єкту пенітенціарної системи забезпечить надходження до держбюджету та стане фінансовим джерелом для побудови нового закладу з сучасними умовами за межами міста, а також залучить багатомільйонні інвестиції у створення нових робочих місць та в розвиток місцевої економіки.

Про це заявив Голова Фонду державного майна Дмитро Сенниченко, коментуючи результати аукціону, що відбувся 3 червня:

«Сьогодні відбувся перший успішний аукціон в рамках «Великої приватизації в’язниць». Приватизовано майно непрацюючої колонії №48, яка знаходиться в занедбаному стані і займає майже  цілий квартал у прицентральній частині Львова. Приватизація цього активу забезпечить надходження багатомільйонних інвестицій, створення нових робочих місць та розвиток міста».

В аукціоні з приватизації окремого майна Львівської колонії №48 взяли участь сім учасників, які збільшили стартову ціну майже втричі – зі 132 674 304 грн до 377 500 000 грн.

За словами Голови Фонду держмайна, окрім «Великої приватизації в’язниць», Фонд держмайна продовжує приватизацію спиртових заводів в рамках демонополізації спиртової галузі, а також готовий до Великої приватизації – проведення перших за довгі роки аукціонів по об’єктах, чия балансова вартість перевищує 250 млн грн.

«Ми на порозі визначальної події. Вперше з часів приватизації Криворіжсталі в 2005 році цьогоріч відбудуться аукціони з великої приватизації. Першими об’єктами стануть АТ «Об’єднана гірничо-хімічна компанія», завод «Більшовик» та готель «Президент», – наголосив Дмитро Сенниченко.

Так, Фонд вже завершив підготовку першого об’єкту великої приватизації – АТ «ОГХК» і вже влітку, вперше за 15 років, відбудеться історична подія, яка принесе мільярди гривень до державного бюджету. Наразі очікуємо лише на погодження умов аукціону Кабміном.

Залишити відповідь