“Велика приватизація в’язниць”: майно непрацюючої колонії в Одесі на ділянці площею 5,98 га на онлайн-аукціоні

25 червня 2021 року відбудеться онлайн-аукціон з приватизації окремого майна державної установи “Південна виправна колонія (№51)”, що розташована в Малиновському районі Одеси, на вул. Люстдорфська дорога, 9.

Колонія №51 не функціонує з 2019 року, а на її утримання з держбюджету щороку витрачаються мільйони гривень. Будівлі та споруди знаходяться в стані, який не дозволяє використовувати їх за призначенням. Водночас актив має високий інвестиційний потенціал завдяки своєму місцю розташуванню та масштабам забудови.

Загальна площа будівель,споруд та інфраструктурних мереж – 52437.84 м.кв. м², розмір земельних ділянок, які займає установа, – 5,98 га. Наявні водопостачання та каналізаційна мережа.

Відстань від об’єкта до центра Одеси та узбережжя Чорного моря – 5 км, до залізничного вокзалу – 2,5 км.

Стартова ціна складає 223 250 425 грн, а прийом заявок на участь в онлайн-аукціоні триватиме до 24 квітня включно.

Приватизація колонії №51 відбувається в рамках спільного проекту Фонду державного майна та Міністерства юстиції України, який передбачає виставлення на прозорі аукціони майна 35-ти виправних закладів, що не працюють.

70% виручених від приватизації майна коштів піде на будівництво нових та реновацію існуючих пенітенціарних закладів, 30% – до державного бюджету.

Крім того, держава зменшить витрати на утримання непрацюючих установ, новий власник – отримає через приватизацію на прозорому аукціоні інвестиційно привабливий актив, а місцеві громади – розвиток території та нові робочі місця.

Детальніше про приватизацію окремого майна “Південної виправної колонії (№51)”: 
https://bit.ly/2TaHXMM

Залишити відповідь