Тарас Єлейко взяв участь у польсько-українському Форумі присвяченому інвестиційному потенціалу країн

20 травня 2021 року заступник Голови Фонду держмайна Тарас Єлейко взяв участь в  XIII Міжнародному форумі «Польсько-українські дні бізнесу», де розповів про інвестиційні можливості в Україні, які надає приватизація, нові прозорі правила та принципи приватизації.

В 1990 року Польща була власником майже 8,5 тисяч підприємств, зараз у власності польської держави їх залишається менше 50-ти.

“Цей шлях має пройти і Україна. Зараз у власності нашої держави більше 3600 підприємств, якими керують 96 органів управління. Переважна більшість з них має бути приватизована. А це відкриває широкі інвестиційні можливості для бізнесу: як вітчизняного, так і закордонного”, – розповів Тарас Єлейко.

За його словами, в інвестиційному меню Фонду держмайна на 2021 рік є активи на будь який смак, серед яких: спиртове виробництво, комбінати хлібопродуктів, порти, торфовидобувні підприємства, привабливі своїм розташуванням об’єкти пенітенціарної системи тощо.

“Крім цього, в 2021 році в нас має відбутися перший з часів приватизації “Криворіжсталі” в 2005 році аукціон з великої приватизації. Вже в III кварталі ми плануємо виставити на прозорі торги АТ “Об’єднана гірничо-хімічна компанія”. Наступними будуть АТ “Перший київський машинобудівний завод”, обленерго та інші інвестиційно привабливі об’єкти”, – повідомив заступник голови ФДМУ.

Для того, щоб зробити процес приватизації максимально зрозумілим, справедливим та ефективним для всіх сторін, Фонд держмайна запровадив прозорі правила серед яких новий сайт з переліком усіх об’єктів приватизації та віртуальні кімнати даних, реалізовані за принципом “всі знають все”. Додаткову інформаційну підтримку та допомогу інвесторам на всіх етапах забезпечує Investor Relations офіс.

“Ми запрошуємо потенційних інвесторів до активної участі у приватизації. Фонд держмайна докорінно змінив процеси – вся інформація викладена онлайн. Заходьте на сайт privatization.gov.ua, де є інвестиційне меню на будь-який смак і переконайтесь у цьому самі”, – резюмував Тарас Єлейко.

Залишити відповідь