“Велика приватизація” в’язниць: перший об’єкт на прозорому онлайн-аукціоні

16 квітня 2021 року відбудеться онлайн-аукціон з приватизації окремого майна державної установи «Ірпінський виправний центр (№132)», що знаходиться в смт Коцюбинське Київської області.

Це перший об’єкт, що виставляється на прозорі торги в рамках “великої приватизації” в’язниць – спільного проекту Фонду державного майна та Міністерства юстиції України.

Ірпінська колонія – непрацююча установа, яку закрили через зменшення кількості засуджених в Україні, але держава продовжує витрачати значні кошти на її утримання. Це близько 10 млн гривень на рік.

Разом із тим, об’єкт має чудовий інвестиційний потенціал. Місце розташування – смт Коцюбинське Київської області, що знаходиться на відстані лише 6 км від столичної станції метро “Академмістечко”. Зручну логістику майбутній інвестор також зможе забезпечити і завдяки залізничній гілці, що знаходиться поруч. 

“Ірпінський виправний” оточений новим житловим комплексом, що, з одного боку, є ще одним аргументом на користь перенесення виправних закладів за межі населених пунктів, а з іншого – забезпечує інфраструктуру для потенційних проєктів на базі непрацюючої колонії.

Ще одна важлива річ для інвестора – до об’єкта приватизації підведені комунікації: водопостачання, каналізаційна мережа, електропостачання здійснюється двома підстанціями: 700 та 490 кВт.

Загальна площа  будівель та споруд активу  – 28141,7 м², розмір земельних ділянок, які займає установа, – 8,3 га.

Більш детально про приватизацію «Ірпінський виправний центру» та його інвестиційний потенціал можна дізнатися, переглянувши тематичний відеоблог із заступником голови Фонду держмайна Тарасом Єлейком та заступницею міністра юстиції Оленою Висоцькою:

Стартова ціна окремого майна державної установи «Ірпінський виправний центр (№132)» на онлайн-аукціоні складає 110 105 794 грн, а прийом заявок на участь в онлайн-аукціоні триватиме до 15 квітня.

Загалом Фонд держмайна панує виставити на прозорі онлайн-аукціони майно 35-ти виправних закладів, що не працюють.

Приватизація «законсервованих» виправних центрів не тільки позбавить державу збитків і стане джерелом надходження до бюджету, а й дозволить створити сучасні виправні центри з покращеними умовами утримання, умовами праці для персоналу та високим рівнем безпеки для суспільства.
Більш детально про приватизацію Ірпінського виправного центру: https://bit.ly/2PkAWYh

Залишити відповідь