КЛЮЧОВІ РІШЕННЯ УРЯДУ ЩОДО ДІЯЛЬНОСТІ ФОНДУ ДЕРЖМАЙНА

12 серпня Кабінет Міністрів України ухвалив одразу декілька важливих постанов і розпоряджень, які дають можливість розпочати потужну трансформацію спиртової галузі, створюють умови для залучення додаткових інвестицій і запуску оновленої процедури оренди.

1) Затвердили (bit.ly/31SdhAA) нові форми примірних договорів оренди державного майна.

З моменту оприлюднення відповідної Постанови Уряду процес оренди буде нарешті запущений по новій процедурі. Жодних інших перепон для цього не залишилось, система Prozorro.Продажі готова для перезапуску оренди за новими правилами.

2) Затвердили (bit.ly/2CtHkpO) Програму реформування спиртової галузі, яка відкриває шлях для приватизації заводів Укрспирту.

Програма аналізує стан спиртової галузі і пропонує покроковий план дій на найближчі 3 роки, реалізація якого дозволить не лише провести демонополізацію ринку, але й забезпечити контроль виробництва та обігу спирту. Крім того, затвердження Програми дозволить Фонду держмайна розпочати приватизацію об’єктів спиртової галузі.

3) Передали (bit.ly/2CrCppk) ~200 підприємств в управління Фонду держмайна для подальшої приватизації.

Зазначене рішення Уряду дасть можливість здійснити приватизацію об’єктів, які до того перебували в управлінні уповноважених органів. А це, у свою чергу, дозволить залучити інвестиції в економіку України та створити нові робочі місця.

4) Погодили (bit.ly/30VdS5v) пропозицію Фонду держмайна перетворити ДП «Дніпровський електровозобудівний завод» в акціонерне товариство.

Ухвалення зазначеного рішення дозволить реалізувати рішення Фонду державного майна про приватизацію цього підприємства та якісно підготувати його до продажу.

Залишити відповідь