Дмитро Сенниченко: Мета приватизації – інвестиції замість корупції

3 червня Голова Фонду державного майна України Дмитро Сенниченко в ефірі 24 каналу розповів про залучення інвестицій через прозору приватизацію.

За словами Голови Фонду, Україна має пройти шляхом усіх успішних держав – знищити підгрунтя корупції та залишити у власності лише стратегічні об’єкти: природні монополії, військові підприємства та компанії, які забезпечують виключно соціальні функції. 

«Уряд ухвалив рішення вивести підприємства на приватизацію: залучити компетентних інвесторів та знищити корупційні годівнички. Це політична воля, яку ми реалізовуємо – інвестиції замість корупції», – наголосив Дмитро Сенниченко.

Тому Фонд, з одного боку, створив прозорий процес приватизації за єдиними для усіх правилами, а з іншого – наводить лад на державних підприємствах, які перетворились на джерело найбільшої корупції в Україні.

«Приватизація розпочинається зі встановлення державного контролю над державною компанією. Долаючи опір корупціонерів ми доводимо не словом, а ділом, що держава є і вона може за себе постояти», – заявив Голова Фонду.

Він також зазначив, що Фондом розроблено і вже за 2 тижні буде представлено Президенту України комплексний законопроект, який дозволить залучати інвестиції більш прямо, більш швидко та більш логічно – зменшуючи бюрократичні перепони, які залишилися ще з радянського минулого.

Ефір програми за участі Голови Фонду державного майна України Дмитра Сенниченка можна переглянути за посиланням

Залишити відповідь