ФДМУ оголосить конкурс на залучення інвестора в готель «Дніпро» у травні

Фонд державного майна України планує виставити на аукціон готель «Дніпро», який розташований у середмісті столиці вже у травні цього року. Його стартова ціна, відповідно до Закону про приватизацію, буде балансова вартість, що становить близько 250 мільйонів гривень. Аукціон буде відбуватися за англійською методикою на підвищення ціни.

Про це повідомив голова ФДМУ Дмитро Сенниченко під час конференції «Управління державним майном. Як залучити інвестиції та прискорити економічний розвиток?», яка проходила 5 березня у столичному «Fedoriv Hub».

«Наразі, ми розпочинаємо проводити податковий, фінансовий та технічний аудити. Для розуміння ринку готельно бізнесу в Києві для інвесторів також буде підготовлений професійний аналіз ринкової ситуації. Далі відбудеться аукціон, у якому зможуть взяти участь і українські, і міжнародні інвестори. Відповідно, нам необхідно ретельно підготувати та надати повну інформацію про об’єкт майбутньому власнику», – зазначив Дмитро Сенниченко

«Щодо проблем і складностей, з якими ми зіштовхнулися, коли «зайшли» до готелю на початку минулого місяця – проблеми з самим номерним фондом та майном, яке є у власності готелю. Воно застаріле і потребує ремонту та значних інвестицій, щоб залишатися на конкурентному рівні в центрі міста. Відтак, на це потрібні кошти» – додала Еліна Сапожкова, нова директорка державного підприємства «Готель «Дніпро».

Нагадаємо, 27 листопада 2019 року Кабінет Міністрів України затвердив розпорядження про передачу готелю «Дніпро» в центрі Києва Фонду державного майна України для подальшої приватизації.

Залишити відповідь