За заявою Голови ФДМУ Дмитра Сенниченка НАБУ провело спецоперацію із затримання трьох осіб, які пропонували Голові Фонду рекордний хабар в 5 млн дол. США

Фонд державного майна України під головуванням Дмитра Сенниченка став на боротьбу з корупцією та продовжує безкомпромісну політику очищення економіки України від впливу олігархічних груп, проголошену Президентом України Володимиром Зеленським та Урядом України на чолі з Прем’єр-міністром Олексієм Гончаруком. Тільки реальна боротьба з корупцією та викорінення впливу олігархів, за словами Дмитра Сенниченка, дасть можливість залучити суттєві інвестиції в Україну та провести ефективну приватизацію.

29 січня 2020 року у ході спецоперації Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) за заявою та безпосередньою участю Голови Фонду держмайна були затримані три особи при спробі дати хабар Голові Фонду за сприяння в отриманні контролю над Одеським припортовим заводом. Сума пропонованої винагороди склала 5 млн дол. США.

«Я кажу – ні корупції! З кожним, хто буде діяти проти Закону та вчиняти корупційні дії, буде так само! Я попереджав усіх корупціонерів, щоб і не намагалися впроваджувати схеми та носити хабарі. Переді мною стоїть головне завдання – сталі інвестиції та прозора приватизація, і це дорівнює: боротьба з корупцією», – прокоментував Дмитро Сенниченко.

Він зазначив, що ця подія демонструє непохитне рішення змінювати менеджмент та викорінювати прокладки та корупційні схеми на держпідприємствах, а також стане уроком для всіх, хто ще не зрозумів серйозність намірів нової влади, та добрим знаком для міжнародних партнерів та інвесторів, які уважно слідкують за реформами в Україні та програмами залучення довгострокових інвестицій на принципах прозорості та відкритості.

Відео за посиланням: https://youtu.be/5IYPYFFfkII

Довідково

Дмитро Сенниченко призначений на посаду Голови фонду держмайна у вересні 2019 року. До цього очолював відомі міжнародні інвестиційні компанії, був членом наглядової ради ДП “ProZorro.Продажі”. Розпочав кар’єру у 1997 році економістом у Національному банку України. Фонд державного майна України у 2020 році планує вивести на приватизацію 500 об’єктів малої та 5 об’єктів великої приватизації. У попередні роки приватизація фактично не відбувалася.

Залишити відповідь