21 травня відбудеться аукціон з приватизації Вишняківського МПД та зберігання спирту ДП “Укрспирт”

В рамках демонополізації спиртової галузі 21 травня 2021 року на прозорий онлайн аукціон буде виставлене окреме майно Вишняківського місця провадження діяльності та зберігання спирту ДП “Укрспирт” (спиртове виробництво).

Об’єкт розташований в селі Вишняки Хорольського району Полтавської області, був заснований ще в 1776 році та модернізований в 2015-ому.

Підприємство володіє будівлями та спорудами загальною площею 9 357,8 м² серед яких: виробничі корпуси, матеріальні склади, адмінбудівлі, цехи, майстерні тощо. Загальна площа земельних ділянок – 8,8739 га. На підприємстві наявне технологічне обладнання в задовільному стані.

Стартова ціна активу складає 21 176 878 грн, а прийом заявок на участь в онлайн-аукціоні триватиме до 20 травня 2021 року.

Демонополізація спиртової галузі розпочалася в 2020 році. До цього часу лише дві країни – Україна та Білорусь – зберігали державну монополію на виробництво спирту. В Україні за останні 10 років до початку демонополізації виробництво легального харчового спирту скоротилося в 4 рази, а частка тіньового обороту зросла з 10% (в 2007) до 55% (у 2019).

Прозора приватизація спиртових активів відкриває нові можливості як для країни, так і для учасників аукціонів. Інвестори разом з правом власності на об’єкти спиртової галузі отримують ексклюзивну можливість стати повноправними гравцями на новому ринку виробництва спирту. Держава – надходження до бюджету, податкову базу, інвестиції, що перетворяться в нові робочі місця та розвиток територій.

Детальніше про Вишняківське МПД та зберігання спирту ДП «Укрспирт» (спиртове виробництво): https://bit.ly/2Z1WytF 
Детальніше про демонополізацію спиртової галузі: https://bit.ly/3rMok9I

Залишити відповідь